مسئولان اداره‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، امروز در برنامه‌ی حساب‌دهی دولت به ملت، می‌گویند که برای آموزش نیروی کاری ماهر، با کم‌بود بودجه و کادر ماهر و مسلکی روبه‌رو اند.

غلام‌حیدر شهامت، سرپرست این اداره، می‌گوید در حالی که بیش‌تر افراد بازمانده از تحصیل و کار نیاز به آموزش و فراگیری مهارت‌های مسلکی دارند؛ اما این اداره در این بخش نیز کادر کافی ندارد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌‌افزاید: «برنامه‌ ارتقای ظرفیت داده نشده و حتا در بعضی ولایت‌ها هیچ استادان مسلکی پیدا نمی‌شود؛ در حالی که ما در بخش‌های اقتصادی، صنعتی، زراعتی، معادن، خط ریل و توریزم به کم‌بود کادر مواجه هستیم.»

آقای شهامت، تأکید می‌کند که تعلیمات عمومی تنها می‌تواند ۲۰ درصد از بی‌کاران را به بازار کار معرفی کند؛ در حالی که ماهانه بیش از ۴۱ هزار تن بر شمار بی‌کاران در کشور افزوده می‌شود.

او می‌گوید: «نیاز به افراد ماهر است. تنها مس‌ عینک به ۱۷ هزار فرد حرفه‌ای و مسلکی نیاز دارد و دیگر این که در بخش صنعتی، ما از خارج نفر می‌آوریم. فابریکه‌های ما هیچ گونه استقلالیت ندارد.»

از سویی هم، مسئولان بخش مالی و اداری اداره‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، می‌گویند بودجه‌ای که برای این اداره در نظر گرفته شده است، در زمینه‌ی پیشبرد کارهای زیربنایی بزرگ بسنده نیست.

فضل‌الرحمان فاضل، معاون مالی و اداری این اداره، می‌گوید که سال گذشته، نزدیک به ۱.۵ میلیارد افغانی بودجه به این اداره تخصیص داده شده بود.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «برای اداره‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۱.۵ میلیارد افغانی بودجه تخصیص داده شده بود و برای سال ۱۴۰۲ یک میلیارد و ۴۰۱ میلیون افغانی اختصاص داده شده که بیش از ۱۹ میلیون آن مصرف شده است.»

مسئولان اداره‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی، می‌گویند که این اداره در یک سال گذشته نزدیک به ۱۵۰۰ تن را در بخش‌های گونه گون آموزش داده است. با این همه، مسئولان این اداره می‌افزایند که از چندی به این سو شماری از استادان این نهاد برای گرفتن معاش بالاتر، این اداره را ترک کرده و به اداره‌های دیگر رفته اند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: