جان کربی، سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا، روز گذشته در نشستی در واشنگتن، گفته که عادی‌سازی روابط با امارت اسلامی و به‌رسمیت‌شناسی‌اش، دشوار و نیازمند و وابسته به پابندی‌اش به تعهداتش است. سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا، افزوده است که این کشور به فشارهای خود برای مسئولیت‌پذیرکردن امارت اسلامی در برابر تعهداتش، ادامه می‌دهد.

جان کربی، تأکید کرده است: «دشوار است که به آن چه ما انجام می‌دهیم، بگوییم که ما در حال عادی‌سازی چیزی با طالبان/امارت اسلامی هستیم. ما آن‌ها را به عنوان قدرت حاکم در افغانستان به رسمیت نشناخته‌ایم. آن‌ها خواستار چنین مشروعیتی اند؛ اما نیاز است آن‌ها به تعهدات شان عمل کنند. منظورم این است که چه گونه می‌توانند یک حکومت مؤثر داشته باشند یا چه گونه یک اقتصاد مفید داشته باشند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

امارت اسلامی در واکنش به این اظهارات سخن‌گوی شورای امنیت ملی امریکا، می‌گوید که سیاست امریکا در افغانستان شکست‌خورده است و موقف این کشور نیز اهمیتی به مردم افغانستان ندارد. ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید که امریکا عقده‌های خود را دنبال می‌کند و امارت اسلامی نیز انتظار لطفی از این کشور ندارد.

سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌افزاید: «مردم افغانستان بدون به‌رسمیت‌شناسی هم پیش برده می‌توانند. مهم نیست که آن‌ها [مقام‌های امریکایی‌] چه موقفی را پیش می‌برند. در دو سال، شرایطی را که جهان پیش می‌کند، بهانه‌جویی است. آن‌ها نمی‌توانند یک حکومت اسلامی را تحمل کنند، آن‌ها شکست خوردند، نباید از آن‌ها توقع لطف کنیم.»

در همین ‌حال، شماری از آگاهان روابط بین‌الملل و مسائل سیاسی، می‌گویند که امارت اسلامی، امریکا و جهان، باید برای بهبود وضعیت مردم افغانستان، دنبال راهکار مشترک باشند.

عبدالجبار اکبری، آگاه روابط ‌بین‌الملل، در این باره می‌گوید: «تا زمانی که امریکا و امارت اسلامی سیاست‌های کنشی را کنار نگذارند و گام‌های عملی برندارند، عادی‌سازی روابط سخت است. اما نیاز است خواست هم را بشنوند؛ زیرا در حال حاضر در افغانستان قانون نیست، حکومت به حالت سرپرست است، مردم سرگردان و فقیر اند.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

شبیر بشیری، آگاه مسائل سیاسی، نیز در این باره می‌گوید: «عادی‌سازی روابط و به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی، یک مسئله‌ی مهم به مردم و اقتصاد افغانستان شمرده می‌شود. نیاز است امارت و حاکمیت برای منافع مردم به رسمیت شناخته شود.»

گفتنی است که پیش از این نیز، جهان و امریکا، عادی‌سازی روابط با حکومت سرپرست امارت اسلامی و به‌رسمیت‌شناسی این حکومت را، وابسته به پیش‌شرط‌هایی، اعلام کرده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: