جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحدۀ آمریکا، شب گذشته در یک سخن‌رانی در کاخ سفید اعلام کرد که نیروهای این کشور بامداد یک‌شنبۀ همین هفته، ایمن الظواهری، رهبر شبکۀ القاعده را با استفادۀ از هواپیمای بی‌سرنشین در مرکز شهر کابل کشته‌اند.

کشته‌شدن رهبر القاعده در کابل، پایتخت افغانستان، واکنش‌های بسیاری را در جهان برانگیخته است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجۀ آمریکا، گفته که امارت اسلامی با میزبانی و پناه‌دادن به ایمن الظواهری در کابل، موافقت‌نامه‌یی را که با واشنگتن امضا کرده بود، نقض کرده است.

بلینکن افزوده است: «امارت اسلامی به مردم افغانستان و تمایلش برای عادی‌سازی روابط با جامعۀ بین‌المللی، خیانت کرده‌ است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، کشته‌شدن ایمن‌ الظواهری را گامی به سوی «جهان امن‌تر» خوانده است. او گفته است که کشورش در هم‌کاری با شریکان جهانی برای مقابله با تهدیدات تروریستی ادامه می دهد.

نخست‌وزیر کانادا امروز در توییترش نوشته است: «کانادا با شریکان بین‌المللی خود برای مقابله با تهدید‌های تروریستی، تقویت صلح و امنیت و حفاظت مردم در سراسر جهان، کار می‌کند.»

وزارت امور خارجۀ عربستان سعودی هم با پخش اعلامیه‌یی از کشته‌شدن رهبر القاعده توسط آمریکا استقبال کرده و ایمن الظواهری را «رهبر تروریستان» خوانده است.

وزارت خارجۀ عربستان سعودی گفته که رهبر القاعده مسئولیت برنامه‌ریزی و اجرای عملیات‌های تروریستی در آمریکا، عربستان سعودی و دیگر کشورهای جهان را برعهده داشت.

به‌دنبال کشته‌شدن رهبر القاعده، آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر آسترالیا، نیز واکنش نشان داده و گفته است که با این کار گروه‌های هراس‌افگن باید بدانند که افغانستان هیچ‌گاه خانۀ امن برای آنان و حمله‌های آنان در برابر بشر نخواهد شد.

از سویی هم، باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، نیز گفته کشته‌شدن رهبر القاعده نشان‌دهندۀ این است که بدون جنگ هم امکان ازبین‌بردن تروریسم در افغانستان وجود دارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

لیندسی گراهام، یکی از سناتوران جمهوری‌خواه آمریکایی، در واکنش به کشته‌شدن ایمن الظواهری گفته است که گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان زیر کنترل امارت اسلامی، قوی‌تر می‌شوند. به باور او، رهبر القاعده ممکن است در افغانستان مرده باشد،؛ اما القاعده از بین نرفته است.

پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، جامعۀ جهانی و سازمان‌های بیرونی هم‌واره از امارت اسلامی خواسته‌اند که روابطش را با گروه‌های هراس‌افگن از جمله القاعده قطع کند. اما دیده می‌شود که امارت اسلامی نه‌تنها روابطش را با القاعده قطع نکرده؛ بل در کابل، پایتخت افغانستان به رهبر این گروه جای داده است.

تلاش کردیم دیدگاه امارت اسلامی را در پیوند به کشته‌شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده داشته باشیم؛ اما با تلاش‌های مکرر موفق نشدیم.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: