قرار است سازمان ملل متحد، نشست دوروزه‌ای را فردا (دوشنبه، ۱۱ ثور) در دوحه، پایتخت قطر، در باره‌ی شیوه‌های تعامل با امارت اسلامی، آغاز کند. این نشست که با حضور آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و نمایندگان کشورهای مختلف بی‌حضور نماینده‌ای از امارت اسلامی، پشت درهای بسته برگزار خواهد شد، واکنش‌ها و مخالفت‌هایی را به هم‌راه داشته است. واکنش‌ها در برابر برگزاری نشست دوحه، پس از آن بالا گرفت که امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، از احتمال بحث روی به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی در این نشست، سخن زد.

در همین حال، شماری از زنان، روز گذشته با راه‌اندازی یک راه‌پیمایی اعتراضی در جاده‌های کابل، با بحث به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی در نشست دوحه، مخالفت شان را ابراز کردند. شمایل توانا، یکی از این معترضان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «اکنون ما می‌بینیم که سازمان ملل متحد یک روحیه‌ی تعامل را با امارت اسلامی به پیش گرفته است. همه‌روزه در نشست‌ها، از به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی حرف می‌زنند که حرف‌های اخیر امینه محمد و برگزاری نشست دوحه، زنان معترض را واقعاً نگران کرده است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در کنار معترضان زن، شماری از چهره‌های سیاسی، فعالان حقوق بشر و حقوق زن، با صدور فراخوانی، در برابر برگزاری نشست دوحه و عادی‌سازی وضعیت کنونی افغانستان، اعتراض کردند.

همین گونه، کمیسیون منحل‌شده‌ی حقوق بشر افغانستان، نیز با پخش اعلامیه‌ا‌ی تأکید کرده که کشورها، باید از تعامل با حکومت کنونی افغانستان، بپرهیزند. سازمان ملل متحد اما تأکید دارد که با برگزاری نشست دوحه، به دنبال ارسال پیام واحد جهان به حکومت امارت اسلامی است.

نورالرحمان ثاقب، آگاه روابط بین‌الملل، در پیوند به محتمل‌بودن بحث به‌رسمیت‌شناسی امارت اسلامی در نشست دوحه، می‌گوید که امریکا با برگزاری این نشست، هدفش برای به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی را، آشکار می‌کند. او می‌افزاید: «موضوع به‌رسمیت‌شناسی حکومت جدید افغانستان روی میز آمده است و امریکا و متحدانش، می‌خواهند که این موضوع نهایی شود. این که این نشست در قطر برگزار می‌شود، به این دلالت می‌کند که هدف امریکا در باره‌ی به‌رسمیت‌شناختن امارت اسلامی، آشکار شده است.»

از سویی هم، شماری دیگر از آگاهان اما باور دارند تا زمانی که امارت اسلامی پیش‌شرط‌های جهان به ویژه در بخش حقوق زنان را رعایت نکند، امکان به‌رسمیت‌شناخته‌شدن آن از سوی جهان وجود ندارد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «نشست دوحه هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت و در آخر باز هم یک اعلامیه‌ای می‌آید که در آن هم موارد قطع‌نامه‌ی شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد بود؛ چون کشورهایی که در شورای امنیت بودند، در این نشست هم حضور دارند.»

به تازگی، گزارش‌هایی مبنی بر این که سازمان ملل متحد، با برگزاری نشست دوحه، در پی بازنگری راه‌های تداوم کمک‌های انسان‌دوستانه پس از فیصله‌ی بازداشتن زنان از کار در دفترهای این سازمان در افغانستان است، نیز پخش شده‌ است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: