هم‌زمان با آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۲ در افغانستان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه‌ی امریکا، گفته است که نقض حقوق بشر و ادامه‌ی بازماندن دختران از آموزش، عادی‌سازی روابط با امارت اسلامی را ناممکن می‌کند.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، نیز در بیانیه‌های جداگانه‌ای به مناسبت آغاز سال تعلیمی جدید، از امارت اسلامی خواست که به دختران اجازه‌ی آموزش را بدهد.

سال تعلیمی ۱۴۰۲ خورشیدی، روز گذشته بدون اجازه‌یافتن دانش‌آموزان دختر برای واردشدن به مکتب، در بخش‌های سردسیر افغانستان آغاز شد. این دومین سال پی‌درپی است که دانش‌آموزان دختر از رفتن به مکتب، بازداشته می‌شوند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین حال، آگاهان می‌گویند که دوام روی‌کرد کنونی امارت اسلامی در برابر زنان، شهروندان افغانستان را در آسیب‌پذیری بیش‌تری قرار خواهد داد. نجیب‌الرحمان شمال، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «خواست ما این ‌است که حکومت کنونی با انعطاف‌پذیری بیش‌تر و روابط معتدلانه با جهان، رفتار کند تا مردم از کمک‌های انسان‌دوستانه محروم نشوند و به همین دلیل، ما آرزو داریم که حکومت کنونی، دروازه‌های مکتب‌ها را به روی دختران، باز کند.»

صدیق‌الله پتمن، آگاه آموزش‌وپرورش و معین پیشین وزارت معارف، با اشاره به ارزش آموزش، می‌گوید: «یک جامعه‌ی متمدن، به آموزش‌وپرورش نیاز دارد به ویژه کشورهای عقب‌مانده که افغانستان نسبت به جوامعی که پیش‌رفته‌‌تر اند، بیش‌تر به آموزش تمام قشرش، نیاز دارد.»

دانش‌آموزان دختر، نیز با انتقاد از راه‌نیافتن به مکتب، نگران آینده‌ی شان اند. کبرا، دانش‌آموز صنف دوازدهم یکی از مکتب‌های دولتی در شهر کابل، می‌گوید: «دو سال می‌شود که مکتب‌ها بسته اند و این بر روحیه‌ی دانش‌آموزان تأثیر منفی گذاشته است. من خودم صنف ۱۲ هستم و امیدوارم که مکتب‌ها باز شوند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

دانش‌آموز دیگری از کابل که نخواست هویتش فاش شود، به سلام‌وطندار می‌گوید: «دختران خیلی ناامید شده‌ اند. شماری از دختران به ازدواج اجباری رو ‌آورده اند و شماری هم، درس‌هایی را که فراگرفته بودند، فراموش کرده اند.»

با این حال، مسئولان امارت اسلامی اما در پاسخ به خواست‌ها و نگرانی‌ها از بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه، می‌گویند که کار روی کارشیوه‌ی آموزش دختران، ادامه دارد و هنوز نهایی نشده ‌است. بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌گوید: «در مجموع، روند آموزشی در کشور ادامه دارد؛ اما مورد مشخصی که یادآوری شده است (آموزش دختران)، موردی است که روندش در وزارت معارف و تحصیلات عالی، جریان دارد.»

گفتنی است که پیش از این، اتحادیه‌ی اروپا نیز هشدار داده بود که در صورت ادامه‌ی نقض حقوق بشر در افغانستان، تحریم‌های بیش‌تری را بر امارت اسلامی، وضع خواهد کرد.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: