باشنده‌گان ولسوالی زرمت ولایت پکتیا که از ولسوالی‌های پُرنفوس این ولایت به‌شمار می‌رود، می‌گویند که در چند سال گذشته در بخش معارف برای آنان کار قابل توجهی انجام نشده است.

به تازه‌گی گروهی از جوانان منطقۀ «تنتنک» ولسوالی زرمت تصمیم گرفته‌اند که با هزینۀ شخصی‌شان و هم‌کاری افرادی دیگر، برای یک مکتب ساختمان بسازند.

امیر زئیر، رئیس این گروه، به سلام‌وطندار می‌گوید که این تنها مکتب دولتی در منطقۀ «تنتنک» است که ساختمان ندارد و روند آموزش کودکان را با مشکل روبه‌رو کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ او، این ساختمان به‌طور خامه ساخته می‌شود که در مجموع دارای ۱۴ اتاق خواهد بود و هزینۀ ساخت آن یک میلیون و ۸۰۰ هزار افغانی می‌شود.

او می‌افزاید: «با هم‌کاری اقوام و برخی دوستانی که در خارج زنده‌گی می‌کنند، ایضن موضوع را با شماری از نهادهای خیریه در میان گذاشتیم. کمک اندکی انجام شده که خیلی قابل توجه نیست و با آن ساختمان ساخته نمی‌شود. اکنون ما با هزینۀ شخصی برخی کارها را انجام داده‌ایم و امروز نیز نشستی را به‌منظور جمع‌آوری کمک برگزار کردیم. برخی افراد از کابل نیز آمده بودند. امیدواری‌هایی وجود دارد که در بخش مالی با ما هم‌کاری کنند.»

امیر زئیر می‌گوید که اگر مردم و بازرگانان با آنان هم‌کاری کنند، در آینده در مناطقی دیگر نیز برای مکتب‌ها ساختمان خواهند ساخت.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

علامحمد زاهد، سرمعلم مکتب منطقۀ «تنتنک»، از ساخت ساختمان برای این مکتب خرسند است، اما می‌گوید که نبود آموزگار، کتاب و دیگر لوازم مکتب، از دلیل‌هایی‌اند که بر روند آموزش تأثیر منفی گذاشته است.

او می‌افزاید: «بیش‌تر مشکلات ما کم‌بود معلم است. شمار معلمان ما اکنون پنج تن است با یک ملازم و یک تحویل‌دار. ما به پنج معلم دیگر نیز نیاز داریم. نبود چوکی، میز، تخته و تباشیر از دیگر مشکلات ماست. اگر این وسایل در اختیار ما قرار گیرد، مشکلات دانش‌آموزان حل خواهد شد.»

براساس اطلاعات ریاست معارف پکتیا، هم‌اکنون ۳۷۰ مکتب در این ولایت وجود دارد که از این جمله ۱۸۰ مکتب بدون ساختمان است. در این مکتب‌ها حدود ۲۰۰ هزار دانش‌آموز که ۵۰ درصد آن را دختران تشکیل می‌دهند، سرگرم آموزش‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: