شماری از باشندهگان ولایت تخار امروز در یک گردهمآیی اعتراضی از افزایش درگیریها در این ولایت ابراز نگرانی میکنند و میگویند، تشدید جنگ به آنان آسیب رسانده و روال عادی زندهگی را مختل کرده است.
معترضان از حکومت و نهادهای امنیتی میخواهند تا در راستای بهبود وضعیت امنیتی این ولایت توجه جدی کنند.
حمیرا بانویی است که ۲۰ روز پیش و با داغشدن میدانهای نبرد میان حکومت و گروه طالبان از ولایت تخار به کابل آواره شده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او که سه کودکاش در جنگها زخمی شدهاند، تنها توانسته است جان خود و سه فرزندش را نجات دهد.
حمیرا میگوید، خانههای غیرنظامیان به سنگر جنگ تبدیل شده است و همه روزه شمار زیادی از باشندهگان این ولایت مجبور به ترک خانههای خود میشوند.
بانو حمیرا که امروز در گردهمایی اعتراضی باشندهگان تخار در کابل شرکت کرده است، نهادهای امنیتی را عامل بدترشدن وضعیت تخارمیداند.
در همین حال، شماری دیگر از معترضان میگویند، با آنکه نیروهای امنیتی و نیروهای خیزش مردمی از روحیۀ بالای جنگی برخوردارند، اما نبود تجهیزات جنگی وعدم حمایت حکومت، آنان را وادار به عقبنشینی کرده است.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
یحیا نظری، فعال مدنی تخار در این گردهمایی میگوید، جنگجویان گروه طالبان در گوشه و کنار شهر تالقان جابهجا شدهاند.
او وضعیت شهر تالقان را بحرانی و نگرانکننده میخواند و میگوید، دامنۀ جنگ به کوچه پسکوچههای شهر رسیده و طالبان با شلیک هاوان خانههای مردم را هدف قرار میدهند.
زمان خان، رئیس مجتمع جامعۀ مدنی ولایت تخار میگوید، حلقۀ محاصرۀ ولایت تخار از سوی گروه طالبان با گذشت هر روز تنگتر میشود وبیم آن میرود که بیتوجهی مسئولان سبب سقوط کامل این ولایت شود.
آقای زمان خان، از حکومت و نهادهای امنیتی میخواهد تا به وضعیت امنیتی شهر تالقان بهگونۀ جدی توجه کنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
به گفتۀ او، بیتفاوتی حکومت، سبب ناامیدی مردم شده و آنان ناگزیر شدهاند به ولایتها و یا کشورهای دیگر فرار کنند.
خواستیم در مورد دلیل عدم اکمال نیروهای امنیتی در میدان جنگ و برنامههای وزارت دفاع برای بهبود وضعیت ولایت تخار نظر سخنگویان وزارت دفاع را نیز داشته باشیم، اما آنان در این زمینه حاضر به پاسخگویی نشدند.