سمیع‌الله صمیم، دانش‌جوی دانشکدۀ شرعیات یکی از دانشگاه‌های خصوصی در ولایت هلمند است. او می‌گوید که به‌دلیل فقر، بی‌کاری و مشکلات اقتصادی ناگزیر شده است تا در سمستر هشتم ترک تحصیل کند. به گفتۀ سمیع‌الله، او اکنون برای یک سال تأجیل گرفته‌ است که اگر توانست دوباره درس‌هایش را آغاز کند و در غیر آن نمی‌تواند به آرزویش برسد.

او می‌‌افزاید: «دو هفته به امتحان‌های آخری مانده بود که به ما خبر دادند تا فیس خود را جمع‌آوری کنیم؛ اما درآمد ما به اندازۀ مصرف ما نبود. دانشگاه که به‌جای خود. به همین دلیل من دانشگاه را در سمستر هشتم رها کردم. تأجیل گرفته‌ام و اگر فرصت تأجیل نیز بگذرد، چهار سال تحصیل ما ضرب صفر می‌شود.»

عبدالحلیم الهام، دانش‌جوی دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی‌ در هلمند است. او می‌گوید‌ که به‌دلیل فقر و مشکلات اقتصاد‌ی ناگزیر شده است ترک تحصیل کند. الهام می‌‎افزاید پس از این‌که مجبور به ترک تحصیل شد، درد دل‌ خود را از طریق شبکه‌های اجتماعی با مردم شریک می‌کرد که همین نوشته‌ها سبب از سر گیری تحصیلاتش شد و مسئولان دانشگاه او را به‌طور رایگان برای ادامۀ تحصیل به دانشگاه خواستند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او می‌گوید: «آنان درخواست فیس کردند؛ اما من نداشتم. فکر کردم که نمی‌توانم فیس را پرداخت کنم و بهتر این است که درس را رها کنم. با ناامیدی دانشگاه را ترک کردم و هیچ فکر نمی‌کردم که در طول عمرم بتوانم دوباره به دانشگاه بروم. اما یک روز از امتحان ما گذشت و عکس‌های آن در صفحۀ فیس‌بوک دانشگاه اراکوزیا گذاشته شد. وقتی آن عکس‌ها را در فیس‌بوک دیدم خیلی رنجور شدم و دردهای خود را در بخش نظرات نوشتم.»

افزون بر دیگر ولایت‌های کشور، جوانان هلمندی به‌دلیل مشکلات اقتصادی و فقر مجبور به ترک تحصیل شده‌اند و دلیل‌های آن بی‌کاری و بالابودن فیس دانشگاه‌ها گفته می‌شود. در همین حال، مسئولان دانشگاه‌های خصوصی در هلمند می‌گویند تا جایی که توان دارند به دانش‌جویان در بخش فیس تخفیف ارائه می‌کنند.

مسئول یکی از دانشگاه‌های خصوصی در هلمند، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در برخی دانشکده‌ها تخفیف ۶۰ تا ۱۰۰ درصدی داده شده و در شماری دیگر از دانشکده‌ها تخفیف‌های ۱۰ تا ۲۰ و ۲۵ درصدی ارائه شده است. با توجه به توان اقتصادی و مالی دانشگاه و هزینه‌های مردم، فیس‌ها به‌طور معقول‌تری در نظر گرفته شده است تا دانش‌جویان بتوانند تحصیلات خود را ادامه دهند.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

مسئول یکی دیگر از دانشگاه‌های خصوصی در هلمند، نیز به سلام‌وطندار می‌گوید: «ده‌ها تن دانش‌جو داریم که تحصیلات عالی خود را به‌طور رایگان در دانشگاه اراکوزیا به پیش می‌برند. برخی از دانش‌جویان با تخفیف ۶۰ تا ۷۰ درصد تحصیل می‌کنند و ما توانستیم از طریقه‌های مختلف شماری از دانش‌جویان را دوباره جذب دانشگاه کنیم.»

گفتنی‌ست که در کنار دانشگاه دولتی در هلمند، سه دانشگاه خصوصی نیز در این ولایت فعال‌اند که هزاران جوان در دانشکده‌های مختلف آن‌ها سرگرم تحصیل‌اند. با این حال، شمار دانش‌جویان این دانشگاه‌ها در مقایسه با سال‌های گذشته کاهش یافته است و بسیاری از جوانان به‌دلیل مشکلات اقتصادی ترک تحصیل کرده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: