در حالی که شمار بسیاری از باشندگان هرات به دلیل آوار‌گی و بی‌سرپناهی ناشی از زمین‌لرزه‌های پی‌هم در این ولایت، در وضعیت رقت‌بار زندگی می‌کنند، مسئولان برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، از وخیم‌ترشدن وضعیت بشری در افغانستان پس از این زمین‌لرزه‌ها خبر می‌دهند.

فیلیپ کروف، رییس بخش ارتباطات برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از این زمین‌لرزه‌ها، رقم افراد مبتلا به سوءتغذیه افزایش یافته‌ و زندگی صدها هزار کودک در معرض خطر قرار گرفته است.

او، در این باره می‌افزاید: «این بلای طبیعی در حالی رخ داد که بیش از ۱۵ میلیون تن در افغانستان یا یک‌سوم جمعیت کشور نمی‌دانند که وعده‌ی بعدی غذایی از کجا خواهد رسید و کمک‌های بشردوستانه نیز در پایین‌ترین حد خود قرار دارد. دبلیواف‌پی، پیش از این مجبور شده بود تا ۱۰ میلیون افغان را از برنامه‌های خود حذف و فعالیت خود را در ۱۵۰ ولسوالی متوقف کند. ابتلا به سوء‌تغذیه افزایش یافته است و زندگی صدها هزار کودک را تهدید می‌کند و اکنون این زلزله وضعیت را به مراتب بدتر کرده است.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

رییس بخش ارتباطات برنامه‌ی جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، تأکید می‌کند که این برنامه مجبور شده‌ است تا برای ارائه‌ی کمک به آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه در هرات، از منابع غذایی بخش‌های دیگر این نهاد استفاده کند. به گفته‌ی فیلیپ کروف، برای ارائه کمک‌های فوری به آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه در هرات، به ۲۳ میلیون دالر بودجه نیاز است.

او هم‌چنان می‌گوید: «ما به ۲۳ میلیون دالر امریکایی کمک فوری نیازمندیم تا ۱۱۸ هزار تن را پس از این زمین‌لرزه‌ی ویران‎‌گر مورد حمایت قرار دهیم. این مقدار پول شامل ۱۱ میلیون دالر برای کمک‌های فوری غذایی، نزدیک به ۱۰ میلیون دالر برای ادامه‌ی فعالیت‌های درازمدت‌تر برای بازسازی معیشت زلزله‌زدگان، دو میلیون دالر برای ارائه‌ی غذا در مکتب‌های مناطق آسیب‌دیده و کمی بیش‌تر از یک میلیون دالر برای ارائه‌ی خدمات تغذیه نیاز است.»

در همین حال، شماری از باشندگان ولسوالی زنده‌جان هرات که در نتیجه‌ی زمین‌لرزه به شهر هرات آواره شده ‌اند و اکنون در وضعیت رقت‌بار زندگی می‌کنند، می‌گویند کمک‌هایی که بتواند نیازمندی‌های روزانه‌ی آنان را رفع کند، به آن‌ها ارائه نشده ‌است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نظرمحمد، یک تن از این زلزله‌زدگان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «ما ۱۴ روز شده است که این جا آمده‌ا‌یم، به ما کمک و امکانات نرسیده است، طفل‌های ما مریض شده اند، باید به ما کمک کافی برسد.»

کبرا، یک تن دیگر از این زلزله‌زدگان، نیز می‌گوید: «حیران هستم که چه کار کنم، در یک مسجد پناه آورده‌ایم، یک طفلم هم مریض شده‌ است، نمی‌دانم کجا ببرم؟ طفل مریض را جایی ببرم، حیران می‌مانم که دیگرانش را چه کار کنم، همگی گرسنه و تشنه اند.»

این در حالی است که کارزار گردآوری و ارائه‌ی کمک برای آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه در هرات، در سراسر کشور ادامه دارد و کشورهای مختلف نیز تعهد کرده اند که میلیون‌ها دالر کمک نقدی و صدها تُن کمک‌های غذایی و غیرغذایی را به زلزله‌زدگان کمک کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: