خلیلزاد: دولت و طالبان تلاش دارند با افزایش خشونت در میز گفت‌وگو دست بالا داشته باشند

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ آمریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، دولت افغانستان و طالبان تلاش دارند تا از طریق افزایش خشونت‌ها در میز گفت‌وگوها دست بالا داشته باشند. آقای خلیلزاد این سخنان را روز گذشته، پنج‌شنبه سوم میزان/مهر، در یک گفت‌وگوی آنلاین با انستیتیوت صلح ایالات متحدۀ آمریکا بیان کرده است.

او افزایش خشونت‌ها در افغانستان را پذیرفتنی نمی‌داند و می‌گوید که باید هر دو طرف در زمینۀ کاهش خشونت اقدام کنند. آقای خلیلزاد گفت‌وگوها میان هیأت‌های دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان را «قلب روند صلح افغانستان» می‌خواند و می‌گوید، افزایش خشونت‌ها سبب کاهش اعتماد، افزایش سوء‌ظن‌ها میان دو طرف و بی‌اعتمادی مردم به روند صلح می‌شود.

اما او تأکید می‌کند که کاهش خشونت قدم بعدی در روند صلح می‌باشد. خلیلزاد می‌افزاید، طالبان توافق کرده‌اند که آتش‌بس دایمی و همه‌جانبه شامل آجندای گفت‌وگوهای صلح افغانستان شود و به گروه‌های تروریستی اجازه نمی‌دهند که از خاک افغانستان علیه آمریکا استفاده کنند.

آقای خلیلزاد می‌گوید، تا خزان امسال شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان به چهار تا پنج هزار تن کاهش خواهد یافت.

آقای خلیلزاد در پاسخ به پرسشی در بارۀ تعهد واقعی طالبان به صلح می‌گوید: « آنان (طالبان) می‌گویند که بدیلی برای گفت‌وگوها نیست و آنان طرفدار افغانستان همه‌شمول هستند و می‌خواهند به عنوان شریک در صحنۀ سیاسی افغانستان و در سطح جهان پذیرفته شوند.»

او از رهبران و چهره‌های سیاسی افغانستان می‌خواهد که نگذارند تجربۀ گذشته تکرار شود. آقای خلیلزاد می‌گوید: «متأسفانه پس از خروج نیروهای شوروی از افغانستان رهبران این کشور مسئولانه یا عاقلانه عمل نکردند و به جای همکاری و توافق روی یک راهکار سیاسی برای کشورشان، جنگ داخلی را آغاز کردند.»

خلیلزاد از جامعه جهانی می‌خواهد تا تمرکز بیشتر روی روند صلح در افغانستان داشته باشد. آقای خلیلزد با اشاره به کاهش نیروهای آمریکایی از افغانستان می‌گوید، تا خزان ام‌سال شمار این نیروها به چهار تا پنج هزار تن کاهش خواهد یافت. به گفتۀ او، کاهش بیشتر این نیروها به وضعیت منطقه و عملی‌شدن تعهدات طالبان بسته‌گی دارد.

نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان در حالی از افزایش خشونت‌ها توسط دولت و طالبان سخن می‌زند که گفت‌وگوهای بین‌الافغانی صلح در دوحۀ قطر چهارده روز پیش آغاز شد، اما هنوز گروه‌های تماس هیأت‌های دو طرف نتوانسته‌اند که اختلاف‌ها بر سر کارشیوۀ گفت‌وگوها را از میان بردارند و به توافق نهایی دست یابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *