محمدوزیر، جوان نابینا در غزنی، با شکایت از محروم‌بودن افراد دارای معلولیت از شغل‌های دولتی، می‌گوید که سهمیه‌ی افراد دارای معلولیت که در نظام جمهوری از سه تا پنج درصد بود، اکنون نادیده گرفته شده است و حتا در اداره‌های دولتی این ولایت، به آنان راه داده نمی‌شود.

او، می‌افزاید: «در بیش‌تر اداره‌های دولتی غزنی، سهمیه‌‌ی سه درصد معلولین هیچ سرش کار نشده است. حتا در اداره‌های دولتی، معلولان را اجازه نمی‌دهند، فکر می‌کنند که معلولین به خاطر خیرات آمده‌ اند‌.»

لطف‌احمد شیرزی، یکی دیگر از جوانان معلول در غزنی‌، با شکایت از محروم‌شدن کلی معلولان از کار در اداره‌های دولتی، می‌گوید که در اداره‌های دولتی غزنی حتا برای معلولان واجد شرایط هم، اجازه‌ی کار داده نمی‌شود.

لطف‌احمد، می‌افزاید: «سهمیه‌ی استخدام که برای معلولین مدنظر گرفته شده‌ بود، فعلاً در اداره‌های دولتی و غیردولتی نادیده گرفته شده و اداره‌های دولتی غزنی معلولین واجد شرایط را نیز استخدام نمی‌کنند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

در همین ‌حال، سیدفضل‌الحق هاشمی، رییس انجمن اجتماعی معلولان غزنی، به سلام‌وطندار می‌گوید که حقوق و امتیازهای سالانه‌ی معلولان، از ۶۰ هزار افغانی به ۳۶ هزار افغانی کاهش یافته و زمینه‌ی کار نیز به آن‌ها، به کلی از میان رفته است؛ در حالی که در حکومت پیشین، از سه تا پنج درصد بست‌های اداره‌های دولتی، به افراد دارای معلولیت اختصاص داده می‌شد.

او می‌‌گوید: «در زمان جمهوریت سه تا پنج درصد معلولین واجد شرایط در قانون گنجانیده شده‌ بود که در اداره‌ها جذب شوند و معاشی که قبلاً معلولین سالانه می‌گرفتند، ۶۰ هزار افغانی بود و حالا به ۳۶ هزار افغانی کاهش یافته است.»

آقای هاشمی هم‌چنان، مسئولان امارت اسلامی را به برخورد دوگانه در برابر معلولان متهم می‌کند و می‌افزاید که امارت اسلامی، در حقوق و امتیازهای معلولان، میان معلولان وابسته به امارت اسلامی و افراد ملکی، فرق گذاشته است.

رییس انجمن اجتماعی معلولان غزنی، می‌گوید: «امارت یک‌ درصد هم سهم به معلولین نداده و از طرف امارت اسلامی برخورد دوگانه بین معلولین  امارت و دیگر معلولین صورت می‌گیرد و در بخش کمک‌های بشردوستانه هم، اصلاً معلولین را کسی در نظر نمی‌گیرد.»

سیدمحمد ابوعرفان، معاون ریاست شهدا و معلولان غزنی، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار، با پذیرفتن رعایت‌نشدن سهم معلولان در اداره‌های دولتی این ولایت، از اداره‌های دولتی و غیردولتی، می‌خواهد که معلولان واجد شرایط را در بست‌های خالی شان بگمارند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

به گفته‌ی او، وزارت شهدا و معلولان، روی کارشیوه‌ای کار می‌کند که بر مبنای آن، سهمیه‌ی افراد دارای معلولیت در اداره‌های دولتی، مشخص شود. معاون ریاست شهدا و معلولان غزنی، می‌افزاید: «ما اکنون در اداره‌ها که می‌بینیم، ارقام معلولان خیلی کم است، تقریباً این ارقام صفر است. ما از دیگر اداره‌ها می‌خواهیم که معلولین را که واجد شرایط باشند، به آن‌ها باید کار بدهند. از طرف وزارت شهدا و معلولین هم سر از این کار روان است و یکی از اهداف مهم این وزارت است ان‌شاءالله.»

آقای ابوعرفان، هم‌چنان با تأیید تفاوت امتیازهای معلولان وابسته به امارت اسلامی و افراد ملکی، می‌گوید که این تفاوت زیاد چشم‌گیر نیست و آن شمار از منسوبان امارت اسلامی که وظیفه‌ی رسمی دارند، نمی‌توانند امتیاز معلول‌بودن را دریافت کنند.

کاهش امتیازهای سالانه‌ی افراد دارای معلولیت و بازماندن شان از راه‌یافتن در اداره‌های دولتی و غیردولتی، باعث شده است که این روزها، با چالش‌های جدی اقتصادی دست‌وگریبان شوند.

افراد دارای معلولیت در غزنی، می‌گویند که بیش‌تر شان، توانایی کارکردن را ندارند و کاهش امتیازهای شان، درد دیگری ا‌ست که از ره‌گذر معلول‌بودن می‌کشند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: