شماری از باشندگان کندز که از چندی به این سو، با ایجاد باغ‌های تجارتی به درآمدزایی شروع کرده اند، می‌گویند که این باغ‌ها ضمن درآمد، زمینه‌ی اشتغال‌زایی را برای آن‌ها فراهم کرده است. آن‌ها می‌‌گویند که ایجاد باغ تجارتی به سرمایه و آگاهی از سیستم باغ‌داری نیاز دارد و به همین دلیل، خواهان حمایت مسئولان حکومتی و نهادهای کمک‌کننده برای ترویج بیش‌تر این گونه باغ‌داری استند.

محمد صادق، باغ‌د‌اری در کندز که در پنج جریب زمین، باغ تجارتی ایجاد کرده، می‌گوید که ۱۳۰ هزار افغانی را روی باغش سرمایه‌گذاری کرده و از شیوه‌های جدید باغ‌داری برای پرورش آن استفاده می‌کند. او می‌افزاید: «تقریباً ۱۳۰ هزار افغانی در پنج جریب زمینی که باغ جور کردیم، مصرف شده که شامل چپه‌کردن زمین، خریداری نهال، خریداری کُد و ادویه است که ما مصرف کردیم. ما در آغاز که برای جورکردن باغ، دو نفر بودیم که موقع ضرورت کارگر می‌آوردیم و هم‌چنان وقت دواپاشی، نفرای فنی را می‌آوردیم؛ حالا سال دوم است که باغ ما سرحاصل آمده.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

باغ‌های تجارتی، سیستمی از باغ‌داری است که در آن از درختان میوه‌دار، به هدف کسب درآمد و فروش بهره‌گیری می‌شود.

در همین حال، آگاهان امور زراعتی در کندز، می‌گویند که در سال‌های اخیر، ایجاد باغ‌های تجارتی در این ولایت رونق یافته است؛ اما برای همه‌گیرشدن آن، نیاز است که حکومت برنامه‌های منظم حمایتی را روی دست بگیرد.

عبدالبصیر فقیری، کارشناس امور زراعتی در کندز، به سلام‌وطندار می‌گوید که باغ‌داری تجارتی، به لحاظ اقتصادی، پیشه‌ی خوبی است و منبع درآمد مناسبی برای باغ‌داران ایجاد می‌کند. او، می‌افزاید: «باغ‌های تجاری در این ولایت بیش‌تر از هفت هزار هکتار زمین است که در آن، انواع مختلف باغ‌های تجارتی موجود است و زیادتر آن را باغ‌های میوه‌دار تشکیل می‌دهد. معروف‌ترین باغ‌های تجارتی در کندز، باغ بادام، انگور، لیمو، املوک، آلو، زردآلو و شفتالو است.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

از سویی هم، مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری در کندز، می‌گویند که در یک سال اخیر، تعداد باغ‌های تجارتی در این ولایت افزایش یافته است. صلاح‌الدین، آمر امور زراعتی این ریاست، می‌گوید که در زمینه‌های مختلفی مانند ایجاد باغ‌های نمایشی و فراهم‌آوری بازار برای محصولات زراعتی، با باغ‌داران هم‌کاری می‌شود.

او، می‌گوید که در هم‌کاری با مؤسسه‌های کمک‌کننده، زمینه‌ی آموزش‌های فنی و مسلکی برای بلندبردن آگاهی باغ‌داران در کندز فراهم شده است. به گفته‌ی صلاح‌الدین، این آموزش‌ها، به شکل‌ یک‌روزه، دوروزه، پنج‌روزه و یک‌هفته‌ای به باغ‌داران ارائه می‌شود. او، می‌افزاید: «در مورد نهال‌ها، باید بگویم که از طریق انجمن‌هایی که رسمی است و قوریه‌ی رسمی در آن ثبت است، قوریه‌ها تصدیق می‌شود و بعد از آن، برای باغ‌داران توزیع می‌شود. قیمت نهال هم ما اتحادیه داریم؛ توسط این اتحادیه تثبیت و برای باغ‌داران تسلیم داده می‌شود.»

کندز از ولایت‌های زراعتی و حاصل‌خیز  افغانستان است که بیش‌تر باشندگان آن از راه کشاورزی و باغ‌داری، نیازهای زندگی شان را فراهم می‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: