عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گوید که کارشناسان امور کشاورزی، نقش مهمی در پیش‌رفت کشاورزی افغانستان دارند. کارشناسان، پایه و اساس بخش کشاورزی در افغانستان اند و بدون حضور آن‌ها، کشاورزی مان از حالت سنتی بیرون نخواهد شد.

او، در گفت‌وگویی که با سلام‌وطندار داشت، رشد کشاورزی را در توسعه‌ی اقتصادی افغانستان، مهم خوانده و تأکید می‌کند که وزارت زراعت، می‌خواهد با تشکیل بوردهای مشخص و متشکل از کارشناسان در بخش‌های باغ‌داری، دام‌داری، تولید غله‌، جنگل‌ها، مدیریت آب و زمین، روند رشد کشاورزی در افغانستان را سرعت بدهد.

عمری، می‌افزاید که در سال روان، بورد کارشناسان، در تشکیلات وزارت زراعت افزوده شده است که از مشورت‌ها و دیدگاه‌های آن، در امور کشاورزی استفاده خواهد شد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

به گفته‌ی سرپرست وزارت زراعت، هر برنامه‌ی سالمی که در بخش کشاورزی عملی می‌شود یا کشاورزان فرآورده‌های بیش‌تر و با کیفیت‌تر تولید می‌کنند،‌ نتیجه‌ی پیشنهادها و طرح‌های ارائه‌شده‌ از سوی کارشناسان است.

عمری، هم‌چنان می‌گوید که این وزارت، در مشورت با کارشناسان امور کشاورزی، طرح «بدیل معیشت» را نیز عملی کرده است که اکنون در بسیاری از ولایت‌ها، در حال تطبیق است.

سرپرست وزارت زراعت، تصریح می‌کند که طرح بدیل معیشت، پس از فرمان منع کشت تریاک از سوی هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی، توسط کارشناسان امور کشاورزی، تهیه و در اختیار وزارت زراعت گذاشته شد، تا کشاورزان با بهره‌گیری از آن، بتوانند فرآورده‌های کشاورزی باارزش دیگر را به عنوان جای‌گزین تریاک، بکارند.

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری

بهبود کشاورزی در یک کشور، نیازمند حضور فعال متخصصان این بخش است؛ اما به گفته‌ی سرپرست وزارت زراعت، در دوره‌ی جمهوری، مدیریت زراعت، بر اساس سهمیه‌بندی به یک تیم خاص واگذار می‌شد و افرادی خالی از دانش کشاورزی، در رأس آن قرار می‌گرفتند که این مسئله باعث شده که کشاورزی افغانستان در دو دهه‌ی گذشته، پیش‌رفتی نداشته باشد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، عطاءالله عمری، تأکید می‌کند که حکومت کنونی، تلاش‌ها برای رشد کشاورزی در کشور را آغاز کرده است.

این در حالی است که شماری از کشاورزان در تخار، سمنگان و کندز، به سلام‌وطندار تأیید کرده اند که کشت‌زارهای شان مورد هجوم ملخ قرار گرفته و بخشی از فرآورده‌های شان آسیب دیده است.

اخیراً سازمان خوراک و کشاورزی سازمان ملل متحد (فایو) نیز، در باره‌ی هجوم گسترده‌ی ملخ مراکشی بر کشت‌زارها از جمله گندم‌زارها در هشت ولایت شمالی و شمال‌شرقی افغانستان هشدار داده است.

به‌گفته‌ی این سازمان، در بلخ، کندز، بدخشان، بادغیس، بغلان سمنگان، سرپل و تخار، ملخ در مراحل مختلف رشد مشاهده شده است. این وضعیت از ولایت‌های مرکزی، به شمول غور نیز گزارش شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: