باشندگان روستای لایقه‌ی ولسوالی دشت ‌قلعه‌ی تخار با شکایت از کم‌بود آب برای کشت‌زارهای شان، می‌گویند که این مشکل باشندگان شماری از روستاهای این ولسوالی را مجبور به ترک زمین و خانه‌های شان کرده است.

آن‌ها، می‌گویند که شماری از باشندگان این روستا به دلیل نبود آب برای کشت‌زراهای شان، خانه ها و زمین های خود را ترک کرده به ولایت های دیگر و حتا به بیرون از کشور رفته اند.

نورالله، باشنده‌ی ولسوالی دشت قلعه، می‌گوید: «زمین‌های شان را به فروش رساندند؛گاو و گوسفند شان را فروخته اند؛ تعداد زیادی از مردم ما به خاطر مجبوری رفته اند.»

اسدالله، دیگر باشنده‌ی ولسوالی دشت قلعه، نیز می‌گوید: «هزاران جریب زمین للمی وجود دارد؛ اگر آب کانال تا آن جا انتقال یابد زمین‌ها آبیاری شده و حاصلات افزایش پیدا می‌کند؛ در کنار این زمینه‌ی کار به جوانان فراهم می‌شود؛ دریای کوکچه آب فراوان دارد؛ اما کانال ظرفیت انتقال آب را ندارد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین گونه، حامد قرلق، دیگر باشنده‌ی دشت قلعه، می‌گوید که همه‌ساله با رسیدن بهار باشندگان این ولسوالی با راه‌اندازی حشر عمومی این کانال حفر می‌کنند؛ اما آب بیش‌تر به روستاهای دشت قلعه نمی‌رسد.

به گفته‌ی او، باشندگان دشت‌ قلعه خواهان گسترش و حفاری این کانال با دستگاه اند. او می‌افزاید: «این حفاری‌ها بسنده و کافی نیست به خاطر رساندن آب به مناطق دوردست مثل مناطق غازتپه، نوآباد، بایدنگک، دشت لایقه که در فصل گرما به آب زیاد نیاز دارد که کانال باید توسط ماشین حفاری شود.»

با این حال مسئولان سربند کانال عمومی دشت قلعه، می گویند که این کانال ظرفیت رساندن آب‌ مورد نیاز  به همه باشندگان این ولسوالی را ندارد.

آنان، این کانال را برای مردم حیاتی‌ می‌دانند و  می‌گویند که اگر حکومت سرپرست این کانال را گسترش دهد هزاران هکتار زمین‌ در ولسوالی دشت قلعه و خواجه‌بهاءالدین آبیاری می‌شود و باشندگان این محل با کم‌بود آب برای کشت‌زارهای شان روبه‌رو نخواهند شد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نصیراحمد، مسئول سربند کانال عمومی‌ دشت قلعه، می گوید: «اگر حکومت توجه کند و از دو طرف نهر سرک بیاید کانال توسعه داده شود؛ برخی گولایی‌ها است که مانع جاری شدن آب می‌شود.»

در همین‌ حال، مسئولان در ریاست حوزه دریایی پنج پایین تخار، می گویند که کانال ولسوالی دشت قلعه که منبع آب آن کانال دریای کوکچه است اکنون بیش از ۱۰ ‌هزار هکتار زمین را آبیاری می‌کند و قرار است این کانال در آینده‌ی نزدیک گسترش یابد.

انجینر عبدالواحد رجب، رییس حوزه‌ی دریایی پنچ پایین تخار، می‌گوید: «وزیر انرژی و آب در ولسوالی دشت قلعه تشریف آورده بودند؛ پیشنهاد مردم را با رهبری وزارت شریک و پروپوزل این پروژه را نیز تهیه و با وزارت آب و انرژی شریک کردیم؛ انشالله برنامه‌های نیز روی دست است.»

ولسوالی دشت قلعه در شمال تخار موقعیت دارد و ۹۰ درصد باشندگان این ولسوالی سرگرم کشاورزی اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: