عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، میگوید که این روزها، سفرههای شهروندان به ویژه کشاورزان خالی است.
او، در گفتوگویی با سلاموطندار، نقش کشاورزی را در تأمین غذا و پرساختن سفرههای شهروندان مهم میداند و میافزاید که کشاورزی، سرمایهی همیشگی مردم افغانستان است و حکومت متعهد است برای رشد آن کارهای بنیادی انجام دهد.
آقای عمری، رشد کشاورزی را در توسعهی اقتصادی افغانستان مهم میخواند و تأکید میکند که وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، با تشکیل بوردهای مشخص و متشکل از کارشناسان، میخواهد روند رشد کشاورزی در کشور را سرعت بدهد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او، میافزاید که ترمیم شبکههای آبرسانی، یکی از برنامههای مهم رشد کشاورزی است و وزارت زراعت، مصمم است که با بودجهی خود یا با همکاری مؤسسههای همکار، بندهایی را به منظور مهار آبهای موسمی در ۴۵ هزار روستا ایجاد کند و این برنامه، در آینده به همه روستاها در سطح کشور، گسترش خواهد یافت.
سرپرست وزارت زراعت، همچنان میگوید که جنگلها در افغانستان، از اختیار زورمندان و بزرگان قومی، بیرون شده و اکنون زیر کنترل حکومت است و برای حفاظت از آن، «قطعهی سبز» ایجاد شده است.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
آقای عمری، میافزاید که این وزارت، از طریق صندوق انکشاف زراعت، کشاورزان را حمایت میکند و آنها، میتوانند با ارائهی یک پروپوزل جامع که از طرف کارشناسان این وزارت بررسی میشود، قرضه دریافت کنند.
گفتنی است که در رژیم جمهوری، در کنار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، دهها مؤسسهی بینالمللی دیگر نیز فعالیت میکردند که هر کدام، میلیونها دالر بودجه داشتند؛ اما کشاورزی افغانستان آن گونه که توقع میرفت، رشد نکرده و هنوز به شکل سنتی آن باقی مانده است.
پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، مهمترین برنامهای که برای تقویت کشاورزی روی دست گرفته شده، ساخت کانال قوشتپه است که با بهرهبرداری آن، هزاران هکتار زمین زیر کشت خواهد رفت.