به دنبال برگزاری نزدیک به ۱۰ نمایش‌گاه خردوبزرگ کتاب در ولایت‌های مختلف در سه هفته‌ی پسین، امروز (شنبه، ۲۰ جوزا) معینیت امور نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ و ریاست نشریه‌ی بیهقی، در هم‌کاری با ناشران و کتاب‌فروشی‌های خصوصی، بزرگ‌ترین نمایش‌گاه کتاب را به مناسبت «هفته‌ی کتاب»، در «پارک زرنگار» شهر کابل افتتاح کردند که تا جمعه‌ی هفته‌ی روان ادامه می‌یابد.

برگزارکنندگان این نمایش‌گاه، می‌گویند که بیش از ۱۷۰ نشریه‌ی کتاب خصوصی و دولتی در این نمایش‌گاه‌، کتاب‌های شان را به نمایش‌ گذاشته اند.

در همین حال، نجیب‌الله هاشمی، معاون ریاست ارشاد و دعوت وزارت اطلاعات و فرهنگ، کتاب‌خوانی را نیاز جدی جامعه‌ی افغانستان می‌داند و می‌گوید که برگزاری این نمایش‌گاه، سبب تشویق شهروندان به کتاب‌خوانی خواهد شد. او می‌افزاید: «برای پیش‌رفت و ساختن آینده‌ی کشور خود به کتاب ضرورت داریم. در شرایط کنونی، برگزاری این نمایش‌گاه را یک ابتکار می‌دانیم و از تلاش‌های کسانی که این نمایش‌گاه را راه‌اندازی کرده اند، ستایش می‌کنیم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

از سویی هم، محمدیحیا، مسئول ناشران و کتاب‌فروشان خصوصی ریاست انتشارات بیهقی، می‌گوید که تلاش دارند به هدف ترویج کتاب‌خوانی، در آینده نیز نمایش‌گاه‌های بزرگ کتاب در شهر کابل، برگزار شود. به گفته‌ی او، در این نمایش‌گاه، مکان جداگانه‌ای برای مطالعه در نظر گرفته شده و هم‌چنان یک خیمه‌ی مجاز برای کودکان نیز آماده شده است. او می‌افزاید: «از طرف دیگر موقعیتی که برای این نمایش‌گاه انتخاب شده، برای جلب مشتری خیلی اثرگذار است.»

افزون بر این، مسئولان شماری از نشریه‌هایی که در این نمایش‌گاه شرکت کرده اند، می‌گویند که امید دارند کتاب‌های شان به فروش برسد. محمدایمل، کتاب‌فروش در این نمایش‌گاه، می‌گوید که از زمان روی‌کارآمدن امارت اسلامی تا کنون، چنین نمایش‌گاهی برگزار نشده بود. «علاقه‌ی مردم به کتاب نسبت به گذشته کم شده است. امید داریم بتوانیم مشتری جذب کنیم.»

عبدالله، دیگر کتاب‌فروش که کتاب‌هایش را در این نمایش‌گاه با تخفیف برای فروش گذاشته است، نیز می‌گوید: «امروز، روز اول است. امید داریم که بعد از ختم این نمایش‌گاه به هدف خود که ارائه‌ی کتاب است، برسیم و باشیم به رشد کتاب‌خوانی کمک کرده باشیم.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

در سوی دیگر، بازدیدکنندگان از این نمایش‌گاه، می‌گویند که برگزاری نمایش‌گاه‌های کتاب، فرصت خوبی را برای تشویق جوانان به مطالعه، فراهم می‌کند.

صابره، بازدیدکننده از این نمایش‌گاه، می‌گوید: «ایجاد این نمایش‌گاه‌ها و [این که] هر کس تلاش دارد کتاب مورد علاقه‌ی خود را پیدا کند به ویژه برای جوانان، خیلی مؤثر است.»

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، بیش‌تر نشریه‌های کتاب، با کاهش چشم‌گیر چاپ و کتاب‌فروشی‌ها نیز با کاهش بی‌پیشینه‌ی مشتری، روبه‌رو شده اند؛ طوری که بر اساس آمار اتحادیه‌ی ناشران، در نزدیک به دو سال گذشته، بیش از ۵۰ درصد نشریه‌های کتاب به دلیل چاپ‌نکردن کتاب و فروش‌نرفتن کتاب‌های چاپ‌کرده‌ی شان، با ورشکستگی روبه‌رو شده و شماری هم از فعالیت باز مانده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: