کم‌بود برق‌ در شهر کابل، کارخانه‌های صنعتی را با مشکل جدی روبه‌رو کرده است. مسئولان اتحایه‌ی صنعت‌گران افغانستان با نگرانی از پرچوی‌های دوم‌دار برق، می‌گویند که میزان تولیدات کارخانه‌های صنعتی در شهر کابل، در دو ماه گذشته به دلیل کم‌بود برق ۴۰ درصد کاهش یافته است.

عبدالجبار صافی، رییس اتحادیه‌ی صنعت‌گران افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید بیش از دو ماه می‌شود که کارخانه‌های صنعتی در شهر کابل برق منظم و دوام‌دار ندارد و این موضوع سبب کاهش تولیدات آنان شده است.

او می‌افزاید: «مشکلات در بخش برق بسیار زیاد است. ما در پارک‌های صنعتی در گذشته ۲۴ ساعت برق داشتیم؛ ولی اکنون نداریم. به همین خاطر، فابریکه‌ها/کارخانه‌ها تولیدات شان را کم کرده اند و به شکل نرمال فعالیت ندارند. این سبب می‌شود که فابریکه‌ها جایگاه شان را در مارکت از دست بدهند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر، مسئولان شماری از کارخانه‌های صنعتی در پارک‌های صنعتی شهر کابل، با گلایه از کم‌بود برق می‌گویند که کم‌بود برق کاروبار آنان را با سقوط روبه‌رو کرده است.

شمال‌خان مخلص، مالک کارخانه‌ی «خالد یونس اتحاد ستیل مل»، می‌گوید که از چندی به این سو به دلیل کم‌بود برق، حجم تولیدات کارخانه‌اش به نصف کاهش یافته است.

او می‌افزاید: «کم‌بود برق هرچند در گذشته بود؛ ولی اکنون بسیار زیاد شده است. به همین خاطر، مصرف ما بلند رفته و تولیدات ما بسیار قیمت تمام می‌شود. ما با تاوان و خساره روبه‌رو هستیم و اگر ادامه یابد، فعالیت ما به صفر خواهد رسید که این ضربه‌ی بزرگ اقتصادی است.»

رفیع‌الله احمدیار، مسئول کارخانه‌ی تولیدی «امید بهار» که در بخش تولید نوشابه کار می‌کند، می‌گوید که دو ماه می‌شود بخشی از درآمد شرکتش را برای فراهم‌کردن برق مورد نیاز به مصرف می‌رساند.

او می‌افزاید: «برق اساسی‌ترین عنصر برای شرکت‌های صنعتی است. در کم‌بود برق، مصارف ما از ۱۰۰ تا ۵۰۰ افزایش یافته است. ما مکلف هستیم بازار را حفظ کنیم، ناچاریم از ژنراتور استفاده کنیم که این مصارف ما را بلند می‌برد و پوره‌کردن آن برای یک صنعت‌کار سخت است.»

مسئولان در کارخانه‌های صنعتی، از شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا) می‌خواهند که هرچه زودتر به این مشکل رسیدگی و برق مورد نیاز این کارخانه‌ها را فراهم کنند.

عبدالرحمان جمعه‌زی، مسئول یکی از کارخانه‌های تولیدی در پارک‌های صنعتی پل‌چرخی، می‌گوید: «امیدواریم این مشکل حل شود. هر قدر زودتر حل شود، به همان اندازه به فابریکه‌های صنعتی فایده است؛ چون فابریکه‌های تولیدی روی برق استوار اند و برای رونق کاروبار و رشد صنعت، ما نیاز به برق مدوام داریم.»

با این حال، مسئولان در شرکت برق‌رسانی افغانستان (برشنا)، کم‌بود برق در کارخانه‌های صنعتی در شهر کابل را می‌پذیرند و می‌گویند که به دلیل خشک‌سالی و کم‌بود منابع تولید برق در شهر کابل، این شرکت تنها ۱۳ ساعت برق را در اختیار کارخانه‌های صنعتی قرار می‌دهد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

حکمت‌الله میوندی، سخن‌گوی برشنا، می‌گوید: «ما در گذشته به شرکت‌های صنعتی ۲۴ ساعت برق می‌دادیم؛ اما اکنون ۱۳ ساعت برق دارند؛ چون برق مثل گذشته نرمال نیست. باز هم ما تلاش داریم که این مشکل را حل کنیم. این مشکل با عملی‌شدن پروژه‌ی برق ۵۰۰ کیلوولت از ترکمستان تا حدی حل خواهد شد؛ ولی نیاز به زمان دارد.»

به گفته‌ی مسئولان در کارخانه‌های صنعتی، از دو ماه به این سو در شبانه‌روز ۱۲ ساعت برق دارند که این مقدار، نیازمندی کارخانه‌های صنعتی را برآورده کرده نمی‌تواند.

بر اساس آمار اتحادیه‌ی صنعت‌گران افغانستان، ۱۱۰۰ کارخانه‌ی صنعتی در پارک‌های صنعتی پل‌چرخی، پارک صنعتی محمدی، پارک صنعتی ده‌سبز و پارک صنعتی ارغندی و سایر بخش‌های شهر کابل فعالیت دارند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: