مسئولان انجمن صنعت‌کاران افغانستان می‌گویند که در سه ماه گذشته فعالیت کارخانه‌های صنعتی در کشور، ۴۰ درصد کاهش یافته است. عبدالجبار صافی، رئیس انجمن صنعت‌کاران افغانستان امروز در یک نشست خبری‌ در کابل با اعلام دستاوردها، چالش‌ها و پیشنهادات صنعت‌کاران در سه ماه پسین، می‌گوید که فعالیت کارخانه‌های صنعتی در این مدت ۴۰ درصد کاهش یافته است.

به گفتۀ آقای صافی، محدودیت در ارایۀ خدمات بانکی و بسته‌بودن ذخایر پولی افغانستان در بیرون از کشور، کاهش فعالیت‌های اداره‌ها، خشک‌سالی و نیز کاهش ظرفیت خریداری مواد خام سبب شده است که تنها ۶۰ درصد از کارخانه‌ها هم‌اکنون فعال باشند.

عبدالجبار صافی می‌افزاید: «۴۰ درصد کارهای ما کم شده است. موضوع اساسی این است که بانک‌ها کارهای ما را نمی‌کنند و پول‌های ما را نمی‌دهند و دوم بی‌کاری در تمام افغانستان. ما شاهد هستیم که ادارات کار نمی‌کنند و به‌ویژه خشک‌سالی است و ظرفیت خریداری هم کم شده است. این عوامل سبب شده است که ما ۴۰ درصد کارهای خود را از دست بدهیم.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

رئیس انجمن صنعت‌کاران افغانستان از مقام‌های امارت اسلامی می‌خواهد که برای حل مشکل صنعت‌کاران به بانک‌ها فشار بیاورند تا روند برداشت پول از بانک‌ها برای آنان آسان‌تر شود.

از سوی دیگر، صنعت‌کاران از قاچاق مواد خام به کشورهای همسایه ابراز نگرانی می‌کنند و می‌گویند که اگر جلو این کار گرفته نشود، سرمایه‌گذاری در افغانستان محدود می‌شود.

عبدالنصیر رشتیا، رئیس اتحادیۀ ذوب آهن افغانستان می‌گوید: «امیداوار هستم همین سه پیشنهادی که ما داریم، قاچاق را جلوگیری بکنند، مواد سوخت را اجازه بدهند که ما بیاوریم، فابریکات/کارخانه‌ها شدید به مواد خام نیاز دارند و هم‌چنان در پروژه‌ها از تولیدات داخلی استفاده شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، فعالیت شماری از کارخانه‌ها در کشور به دلیل‌های مختلف متوقف شده یا کاهش یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: