بزرگ‌راه تاشقرغان_کندز از مسیر بزرگ‌راه بلخ و سمنگان جدا شده و  با عبور از ولسوالی خُلم و نیز ولسوالی چهاردره به شهر کندز وصل می‌شود. از این مسیر مسافران ولایت‌های تخار و بدخشان نیز می‌توانند رفت‌وآمد کنند.

شماری از باشنده‌گان و راننده‌گان کندز می‌گویند که کار ساخت بزرگ‌راه تاشقرغان _کندز ده سال پیش آغاز شده بود و به‌دلیل ناامنی‌ها متوقف شد؛ اما تاکنون از شروع دوبارۀ آن خبری نیست.

به گفتۀ آنان، با بهره‌برداری این مسیر مشکلات باشنده‌گان ولایت‌های شمال‌شرق کشور حل خواهد شد. باشنده‌گان از امارت اسلامی می‌خواهند که کار باقی‌ماندۀ این بزرگ‌راه را تکمیل کند و به بهره‌برداری بسپارد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

محمد بشیر، یک تن از راننده‌گان در این بزرگ‌راه، می‌گوید: «موترهای ما که قبلاً از راه بغلان و پلخمری می‌رفتند، پنج تا پنج‌ونیم ساعت منزل می‌کنند. حالی موترهای ما از مسیر راه چهاردره ایرگنک می‌روند باز از راه ایرگنک هر روز موتر ما می‌رود عوارض می‌کند. همین مسیر سرک چهاردره جور شود برای موتروان‌ها یک سهولت می‌شود. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم توجه کنند.»

شماری از باشنده‌گان کندز نیز می‌گویند آنان مسیر راهی که از ولایت بغلان می‌گذرد را در بیش از پنج ساعت طی می‌کنند؛ در حالی که از مسیر ایرگنک کندز در مدت سه ساعت می‌توانند به هدف برسند.

آنان تأکید می‌کنند که با تکمیل و بهره‌برداری این بزرگ‌راه، بازارهای مسیر ولسوالی‌های خُلم و چهاردره نیز پیش‌رفت می‌کند و سطح اقتصاد مردم بهتر می‌شود.

نصیر احمد، یک تن از باشنده‌گان ولایت کندز می‌گوید: «این راه خامه است، اگر این راه پخته شود تنها برای ما نه، بلکه برای مردم تخار و بدخشان سهولت کلان ایجاد می‌کند. این مسیر تاشقرغان که است بسیار کوتاه است اما راه رباتک بسیار طولانی است. این راه خوب است، اما خامه است بسیار موتر عوارض می‌کند.»

با این حال، مطیع‌الله روحانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندز، می‌گوید که مشکلات اساسی و توقف کار این سرک را با مسئولان وزارت فواید عامه شریک کرده و امیدوار است کار آن دوباره آغاز شود.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

مسئولان محلی در کندز تأکید می‌کنند این مسیر افزون بر این که ولایت‌های بلخ و کندز را باهم وصل می‌کند، مسیرهای مرزی کشورهای اوزبیکستان و تاجیکستان را نیز به عبورکننده‌گان این ولایت‌ها نزدیک می‌سازد.

بزرگ‌راه تاشقرغان_کندز که بنام سرک ایرگنک نیز مشهور است ۱۱۶ کیلومتر طول و ده متر عرض دارد و با تکمیل آن، مسیر طولانی که از طریق ولایت‌های سمنگان و بغلان طی می‌شود، با کم‌ترین فاصلۀ زمانی طی خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: