شماری از پایتخت‌نشینان با شکایت از افزایش آلودگی هوا می‌گویند که بیش‌ترشدن آلودگی هوا، سبب افزایش بیماری‌ها در میان آنان شده و روند زندگی آنان را با مشکل روبه‌رو کرده است.

آنان از بی‌توجهی ‌حکومت امارت اسلامی برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا با آمدن زمستان، انتقاد دارند و حکومت را به بی‌پروایی در این زمینه متهم می‌کنند.

بشیر حیدری، باشنده‌ی کابل، در این باره می‌گوید: «آلودگی هوا در زمستان خیلی زیاد می‌شود؛ به خاطری که وضعیت اقتصادی مردم خراب است و از پلاستیک و زغال‌سنگ استفاده می‌کنند و این باعث می‌شود که آلودگی هوا بیش‌تر شود و هم‌چنان در کابل وسایط ترانسپورتی خیلی زیاد است و سبب افزایش آلودگی هوا می‌شود.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

این باشنده‌ی پایتخت، می‌افزاید که آلودگی هوا به سلامت انسان خیلی ضرر دارد و همه‌ی افراد به ویژه کودکان، از آلودگی هوا آسیب می‌بینند.

در همین حال، سلیمان، دیگر باشنده‌ی کابل، نیز در این باره می‌گوید: «در زمستان هوا بسیار زیاد آلوده می‌شود، از طرف شام دود و آلودگی زیاد می‌شود؛ به خاطری که از مواد پلاستیکی و زغال‌سنگ استفاده می‌شود، از چوب استفاده نمی‌شود؛ چون وضعیت اقتصادی مردم ضعیف است.»

فرشته رحمانی، یکی دیگر از باشندگان کابل، هم‌چنان می‌گوید که حکومت برنامه‌ی ویژه‌ای برای جلوگیری از آلودگی هوا ندارد. او می‌افزاید: «حالا از نگاه آب‌وهوا در افغانستان مشکلات زیاد است، آب‌وهوای افغانستان خیلی آلوده شده است. به دلیل این که وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست، به همین خاطر مردم از زغال‌سنگ، کاغذ و چیزهای پلاستیکی استفاده می‌کنند، این همه سبب آلودگی هوا می‌شود. در خبرها که می‌بینیم، کدام برنامه‌ی ویژه وجود ندارد. به نظر من، اگر برنامه‌ای می‌داشتند، جلوش را می‌گرفتند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، مسئولان اداره‌ی ملی حفاظت از محیط زیست، می‌گویند با این که برنامه‌های مؤثر برای جلوگیری از آلودگی هوا با آمدن زمستان داشتند؛ اما به دلیل کم‌کاری اداره‌های ذی‌ربط، نتوانستند این برنامه‌ها را به گونه‌ی درست تطبیق کنند.

بصیر امین، رییس نظارت و تفتیش اداره‌ی ملی حفاظت از محیط زیست، به سلام‌وطندار می‌گوید: «بعضی ادارات مشکلات خود را دارد. در حصه‌ی وسایل نقلیه، وزارت ترانسپورت مشکلات  خود را دارد، سیستم ترانسپورتی منظم نداریم. برشنا مشکلات خود را دارد، برق ۲۴ ساعته در کشور نداریم. هم‌چنان دلیل مشکلات فیلترهای ساختمان‌ها هم، نبود برق و بی‌توجهی مردم به این موضوع است.»

کارشناسان محیط‌زیستی نیز هشدار می‌دهند که آلودگی هوا مرگ تدریجی است که شهروندان را تهدید می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: