بیماران و بیمارداران در شماری از شفاخانه‌های شهر کابل، با شکایت از کم‌بود دارو به ویژه داروهای تخصصی، می‌گویند که ناچار اند داروهای مورد نیاز شان را با تحمل هزینه‌ی زیاد از داروفروشی‌های خصوصی تهیه کنند.

‌آنان، می‌افزایند که گاهی وقت‌ها، توانایی خرید دارو را از داروخانه‌های خصوصی ندارند؛ در حالی که پیداکردن آن نیز به راحتی ممکن نیست.

حمیرا، باشنده‌‌ی کابل که برای درمان بیماریش به یکی از شفاخانه‌های پایتخت آمده است، می‌گوید که از داخل شفاخانه‌ تنها می‌تواند داروهای معمولی برای درمان بیماری‌های ساده را دریافت کند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌افزاید: «در شفاخانه‌های دولتی در بخش سراپا دارو زیاد در دست‌رس نیست؛ تنها دارو‌های معمولی است. داروهای که قیمت بلند دارد و برای درمان بیماری‌های خاص است آن را ما از بیرون شفاخانه تهیه می‌کنیم. داروهای قیمتی در شفاخانه‌های دولتی باید باشد تا به موقع به بیماران برسد.»

شیرعلی، بیمار دیگری، از وزارت صحت عامه می‌خواهد که همه‌ داروهای مورد نیاز بیماران را در داخل شفاخانه‌ها فراهم کند. او می‌افزاید: «دارو در این جا بسیار کم است. از بیماری‌های قلبی، فشار خون و شکر نیست؛ هر روز نسخه برای ما نوشته می‌شود؛ ما از بیرون می‌آوریم. قیمت هر نسخه که از بیرون می‌آوریم  ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ افغانی می‌شود.»

فرهاد، بیماردار در شفاخانه‌ی وزیر اکبرخان، با شکایت از نبود دارو در این شفاخانه، می‌گوید که به دلیل ناتوانی اقتصادی توانایی خرید دارو از بیرون را ندارد و باید داروی مورد نیاز بیمارش در شفاخانه فراهم شود. این بیماردار می‌افزاید: «بیمار ما بیماری گرده، معده و کیسه‌ی صفرا دارد؛ همه داروهایش را از بیرون می‌آورم؛ چون دارو این جا نیست. توانایی خریدش را هم ندارم؛ چون پول نیست و اقتصاد ما خراب است. اگر دارو این جا باشد مصرف ما کم‌تر می‌شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر، پزشکان در شفاخانه‌های دولتی نیز با تأیید کم‌بود یا نبود داروهای تخصصی در شفاخانه‌‎های دولتی، می‌گویند که سازمان‌های امدادرسان و وزارت صحت عامه، به تأمین داروهای اولیه بیش‌تر توجه دارند و کم‌تر داروهای تخصصی را در اختیار شفاخانه‌های دولتی قرار می دهند.

سید فرید، پزشک متخصص در شفاخانه‌ی وزیر اکبرخان، می‌گوید: «خدمات صحی اولیه تأمین است. داروهای تخصصی چون ضرورت عام نیست و هر کس تطبیق هم نمی‌تواند و برای بیماران خاص و قیمتش هم بلند است موجود نیست. سازمان‌های امداد‌رسان هم کمک نمی‌کنند و دولت هم در این بخش توانش نمی‌رسد.»

با این که وزارت صحت عامه از برنامه‌های این وزارت برای رفع مشکل کم‌بود دارو در شفاخانه‌های دولتی در سال جاری چیزی نمی‌گوید؛ اما بخش افغانستان سازمان جهانی بهداشت، روز گذشته اعلام کرد که پس از قطع کمک‌های صلیب سرخ از شفاخانه‌های افغانستان، به ارزش بیش از چهار میلیون و ۴۰۰ هزار دالر به ۲۵ شفاخانه بسته‌های پزشکی و دارو کمک کرده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: