امارت اسلامی در واکنش به گفته‌های تازه‌ی شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، می‌گوید که این کشور نباید موضوع‌های داخلی‌اش را به افغانستان نسبت بدهد؛ زیرا حکومت افغانستان هیچ گاهی به افرادی که قصد حمله به کشورهای دیگر از جمله پاکستان را داشته باشند، اجازه‌ی حضور یا پناه‌گرفتن در خاک این کشور را نمی‌دهد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در این مورد، باید یادآور شوم که نباید تمام موضوعات را به افغانستان نسبت بدهند و موقف امارت اسلامی در این مورد بسیار روشن است و ما این را با آن‌ها از نزدیک هم مطرح کرده‌ایم.»

شهباز شریف، روز گذشته در هنگام بازدید از زخمیان حمله‌ی انتحاری روز یک‌شنبه‌ی هفته‌ی جاری‌ در پاکستان، گفته است که گروه‌های مسلح ضد دولت پاکستان پناه‌گاه‌هایی در داخل افغانستان پیدا و حمله‌های شان را از آن جا سازمان‌دهی می‌کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

آقای شریف، در باره‌ی نقش شهروندان افغانستان در حمله‌ی سه روز پیش در این کشور نیز ابراز نگرانی کرده و از امارت اسلامی خواسته است که اجازه ندهد خاک افغانستان در برابر پاکستان استفاده شود.

سخن‌گوی امارت اسلامی، در این باره می‌افزاید: «امارت اسلامی افغانستان اجازه نمی‌دهد که خاک افغانستان در برابر هیچ کشوری از جمله پاکستان استفاده شود و هیچ کسی را هم اجازه نمی‌دهیم که این جا مخفی‌گاه داشته باشد و از آن سوءاستفاد کند.»

از سویی هم، بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه‌ی پاکستان، مدعی شده است که حکومت افغانستان ارتش دایمی و نیروی مدیریت مرزی در اختیار ندارد و این امر سبب ایجاد مشکلات در برابر مبارزه با تروریزم شده است. وزیر امور خارجه‌ی پاکستان، افزوده است که این کشور آماده‌ی هم‌کاری با افغانستان است؛ زیرا توانایی مقابله با چنین تهدیدهایی را دارد.

ذبیح‌الله مجاهد اما می‌گوید که امارت اسلامی کنترل مرزهایش را در اختیار دارد. «امارت اسلامی افغانستان توانسته افغانستان را امن بگرداند و سرحدات خود را کنترل کند؛ ولی مشکل پاکستان در داخل همان کشور است؛ چون ساحاتی در نزدیکی خط دیورند داریم که طرف پاکستان کوه و جنگلات و ساحات ناهموار است که به آسانی از آن استفاده می‌شود. مشکل پاکستان مربوط ما نمی‌شود، خود شان باید اقدام کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، آگاهان مسائل سیاسی، می‌گویند که چالش‌های ایجادشده در پاکستان و تغییر اوضاع امنیتی این کشور، هیچ ارتباطی به افغانستان ندارد؛ زیرا هیچ گونه‌ مدرکی که نشان دهد افغانستان تهدیدی برای امنیت پاکستان است، ارائه نشده است.

محمود اضطرابی، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «پاکستان به لحاظ سیاسی و امنیتی دچار بحران شده است و این کشور امروز با شکل وارونه سعی دارد ضعف و ناکارآمدی استخباراتی خود را به دوش افغانستان بیندازد. ادعایی که از سوی پاکستان مبنی بر وجود گروه‌های تروریستی در افغانستان مطرح می‌شود، شواهدی موجود نیست که پاکستان به آن استناد کند.»

مقام‌های ارشد پاکستان همواره از استفاده‌شدن خاک افغانستان در برابر پاکستان، نگرانی کرده و مدعی شده اند که حمله‌های انجام‌شده در این کشور، در افغانستان طرح‌ریزی می‌شود؛ چیزی که هرازگاهی به افزایش تنش‌های لفظی میان دو کشور نیز انجام شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: