بخت‌الرحمان شرافت، رییس عمومی اداره‌ی خط آهن افغانستان، پس از دیدار با مقام‌های ایرانی، جمعه، ۱۰ سنبله، با پخش خبرنامه‌ای در شبکه‌ی پیام‌رسان «ایکس»، گفته است که به زودی، افغانستان از طریق خط‌ آهن میلک در نیمروز و خط آهن زاهدان، به بندر چابهار وصل می‌شود.

در همین حال، عبدالسمیع درانی، سخن‌گوی اداره‌ی خط آهن افغانستان، می‌گوید که خط آهن از بندر چابهار تا مرز افغانستان حدود ۱۴۰ کیلومتر درازا دارد و بخش بزرگی از این پروژه انجام شده است. به گفته‌ی او، وصل‌شدن افغانستان به بندر چابهار، بر اقتصاد و توسعه‌ی افغانستان تأثیرگذار است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید 

سخن‌گوی اداره‌ی خط آهن افغانستان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «پروژه‌ی راه آهن چابهار در حال احداث است، زمانی که کارش تمام شود، افغانستان مستقیم از طریق خط آهن با بندر چابهار وصل می‌شود که انتقالات مستقیم بین دو کشور به خصوص بین هند و افغانستان، مستقیم صورت می‌گیرد.»

در دیدار مقام‌های افغانستان و ایران که از سه‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته آغاز شده بود، میرشفیع، نماینده‌ی ویژه‌ی وزارت راه و شهرسازی ایران در امور افغانستان، گفته که برای عملی‌شدن این پروژه، ایران کار روی خط‌ آهن چابهار-زاهدان را آغاز کرده است. او، افزوده است: «قصد قطعی داریم تا کار این پروژه هرچه زودتر به پایان برسد. انتظار می‌رود که طرف افغانستان نیز کار ساخت خط آهن مرزی بندر میلک نیمروز را آغاز کند تا ارتباط ریلی دیگری بین دو کشور برقرار شود.»

آگاهان مسائل اقتصادی، با تأکید بر سودمندی عملی‌شدن پروژه‌ی خط‌ آهن چابهار-زاهدان-نیمروز (میلک)، می‌گویند که تطبیق‌شدن این پروژه تجارت افغانستان را از انحصار بیرون می‌کند.

شاکر یعقوبی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «اقتصاد و تجارت افغانستان در گرو چند کشور همسایه به ویژه پاکستان است. وصل‌شدن افغانستان به مسیرهای جدید ترانسپورتی، حلقه‌ی اقتصادی افغانستان را گسترش می‌دهد، افغانستان را به بازارهای مهم جهانی وصل می‌کند و انتقالات بیش‌تر می‌شود.»

آگاهان، می‌افزایند که وصل‌شدن افغانستان به بندر چا‌بهار ایران، مصرف‌های اضافی در تبادلات تجاری را کاهش می‌دهد.

شبیر بشیری، دیگر آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید: «آغازشدن پروژه‌ی خط آهن چابهار_زاهدان_نیمروز (میلک)، از مزیت‌های استراتژیک اقتصادی برخوردار است و بر روند انکشاف صادرات مهم است. این پروژه ما را به کاروان‌های مهم اقتصادی وصل می‌کند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

بر اساس آمار وزارت صنعت‌وتجارت، در چهار ماه نخست سال روان، افغانستان با ایران، به ارزش ۵۱۲ میلیون دالر تبادلات تجاری داشته است.

گفتنی‌ است که رییس اداره‌ی خط‌ آهن افغانستان، دوشنبه، ۶ سنبله، در رأس یک هیئت، برای گفت‌وگو در باره‌ی تسریع انتقالات از قطعه‌ی سوم راه آهن خواف_هرات، ارائه‌ی‌ آموزش‌های فنی موقت به کارمندان اداره‌ی راه‌ آهن و توسعه‌ی هم‌کاری‌های دوجانبه، به ایران سفر کرده‌ است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: