میله‌ی دهقان و سی‌ومین نمایش‌گاه چهارروزه‌ی بهاری محصولات زراعتی سال ۱۴۰۳ با شعار «زمینه‌سازی بنیادی برای زراعت، زمینه‌سازی برای خودکفایی افغانستان»، روز چهارشنبه، ۱۲ ثور، در بادام‌باغ کابل گشایش یافت.

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، در هنگام گشایش این نمایش‌گاه می‌گوید که میزان فرآورده‌های کشاورزی افغانستان در مقایسه با کشورهای همسایه اندک است.

او، کشت‌وکار سنتی، استفاده‌نکردن از تکنالوژی در بخش زراعت، نبود مکانیزم درست آبیاری، نبود اشخاص مسلکی و نبود مرکزهای توزیع تخم‌های اصلاح‌شده را، از عامل‌های عمده‌ی کاهش فرآورده‌های کشاورزی افغانستان عنوان می‌کند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

عبدالغنی برادر، می‌افزاید که معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی به منظور مکانیزه‌شدن زراعت در افغانستان، طرح استراتژی انکشاف ملی افغانستان را ترتیب کرده و برای توشیح به رهبری امارت اسلامی فرستاده است.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، تصریح می‌کند: «معاونت اقتصادی ریاست‌الوزرا استراتژی‌ای را ترتیب کرده و برای توشیح فرستاده که پس از توشیح، با تطبیق آن امارت اسلامی قادر خواهد شد که زراعت را در افغانستان مکانیزه کند.»

با این حال، محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، می‌گوید که تغییرهای آب‌وهوایی و خشک‌سالی‌های مداوم، سبب متضررشدن کشاورزان در کشور شده است. او می‌افزاید که بی‌توجهی به زراعت در چند دهه‌ی گذشته، سبب ناداری و بی‌کاری شهروندان نیز شده است.

در این نمایش‌گاه، تولیدات داخلی در ۲۶۳ غرفه به نمایش گذاشته شده که ۵۶ غرفه‌ی آن به صنایع دستی زنان اختصاص یافته است.

عبدالکبیر، هم‌چنان بر پشتیبانی از کشاورزان و فرآورده‌های کشاورزی در کشور تأکید می‌کند. «زراعت یکی از ارکان مهم اقتصاد کشور است و بی‌توجهی در چند دهه به بخش زراعت، سبب ناداری و بی‌کاری شهروندان شده است. پشتیبانی از کشاورزان و فرآورده‌های کشاورزی از اولویت‌های امارت اسلامی است.»

همین گونه، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، از سرمایه‌گذاران می‌خواهد که در بخش زراعت در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

او می‌گوید: «از سکتور خصوصی می‌خواهیم در بخش ساخت سردخانه و بخش‌های دیگر زراعتی سرمایه‌گذاری کند و امارت اسلامی از برگزاری نمایش‌گاه‌های محصولات زراعتی پشتیبانی می‌کند. استفاده از تکنالوژی باعث پیش‌رفت زراعت می‌شود و وزارت زراعت تلاش کند که برای مردم آگاهی عامه بدهد.»

در همین حال، شماری از اشتراک‌کنندگان در این نمایش‌گاه، می‌گویند که برگزاری این گونه نمایش‌گاه‌ها، برای بازاریابی و فروش فرآورده‌های شان زمینه‌ی مناسبی را فراهم می‌کند.

مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، می‌گویند که در این نمایش‌گاه محصولات باکیفیت کشاورزی چون زعفران، گیاهان طبی، نهال‌های مثمر و غیرمثمر، تولیدات پروسس‌شده، صنایع دستی، ماشین‌آلات زراعتی، تجهیزات آبیاری، دستگاه‌های تولید برق آفتابی و دیگر تولیدات داخلی در ۲۶۳ غرفه به نمایش گذاشته شده که ۵۶ غرفه‌ی آن به صنایع دستی زنان اختصاص یافته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: