بیست‌ونهمین نمایش‌گاه خزانی فرآورده‌های کشاورزی با شعار «بازاریابی محصولات زراعتی، گامی به سوی خودکفایی افغانستان»، روز چهارشنبه، ۲۶ میزان، در بادام‌باغ کابل گشایش یافت و برای چهار روز ادامه خواهد داشت.

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، هدف از برگزاری این نمایش‌گاه‌ها را تقویت بنیه‌ی اقتصادی، توسعه‌ی بخش کشاورزی و پشتیبانی از فرآورده‌های داخلی و کشاورزان، عنوان می‌کند و می‌گوید که تأمین امنیت نیازهای غذایی کشور، از اولویت‌های این وزارت است.

او می‌افزاید: «این نمایش‌گاه به هدف ترغیب کشاورزان است و ما در عرصه‌ی زراعت در بخش مواد خوراکی تلاش داریم که استقلالیت داشته باشیم و چند روز پیش به قوش‌تپه رفتیم و این سبب خودکفایی مواد خوراکی در کشور خواهد شد.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، در مراسم گشایش این نمایش‌گاه می‌گوید که ۸۰ درصد نیروی کار کشور در بخش زراعت مشغول کار اند و درآمد ۶۰ درصد خانواده‌ها نیز از طریق کشاورزی تأمین می‌شود. او، می‌افزاید که در سال‌های پسین، سهم کشاورزی بر درآمدهای داخلی ۲۱ تا ۳۳ درصد بوده است.

او تأکید می‌کند: «در سال‌های اخیر، زراعت از ۲۱ تا ۳۳ درصد در عواید داخلی سهم دارد و در صورت مدیریت و توجه درست، این بخش می‌تواند در یک دهه ۱.۲ میلیون شغل را در کشور ایجاد کند و در یک دهه اگر زراعت در افغانستان سالانه پنج درصد رشد کند، می‌تواند فقر را در روستاهای افغانستان مهار و مواد غذایی مورد ضرورت کشور را تأمین کرد.»

در همین حال، عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی، می‌گوید که کشاورزان به دلیل استفاده از سیستم آبیاری سنتی، سود چندانی به دست نمی‌آورند. او می‌افزاید: «به علت استفاده از سیستم آبیاری و کشاورزی کهنه در کشور، کشاورزان حاصلات خود را از زمین‌ها و باغ‌های شان نمی‌گیرند و امارت اسلامی در تلاش معیاری‌سازی آن است.»

از سوی دیگر، شماری از شرکت‌کنندگان این نمایش‌گاه، برگزاری چنین نمایش‌گاه‌ها را برای فروش فرآورده‌های داخلی مؤثر می‌دانند و از مردم می‌خواهند که از محصولات و تولیدات داخل کشور استفاده کنند.

کلیم‌الله سراج، یک تن از اشتراک‌کنندگان این نمایش‌گاه، می‌گوید: «از مردم خواهانیم که از تولیدات وطن استفاده کنند و بیش‌تر تولیداتی که در این جا است، از تولیدات و محصولات افغانستان است و ما برای بالابردن کیفیت آن تلاش داریم؛ ولی کوشش کنید که از تولیدات خود وطن استفاده کنید.»

یلدا حسینی، یک تن دیگر از اشتراک‌کنندگان این نمایش‌گاه، نیز می‌گوید: «نمایش‌گاه‌هایی که برگزار می‌شود، برای ما زیاد مفید است و مردم بیش‌تر می‌آیند و این محصولات و صنایع دستی را می‌خرند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

محمدحسن هاشمی، یک تن از بازدیدکنندگان این نمایش‌گاه، نیز از شهروندان می‌خواهد که در این نمایش‌گاه به گونه‌ی گسترده‌ شرکت کنند. او می‌گوید: «ما به این جا آمدیم که تولید مولدین را ببینیم. انواع محصولات وطنی از ولایت‌های مختلف به این جا آمده که برای کشاورزان و تولیدکنندگان تشویق برنامه مؤثر است.»

فرآورده‌های کشاورزی این نمایش‌گاه چهارروزه در ۲۶۳ غرفه به نمایش گذاشته شده و از این میان ۵۶ غرفه به صنایع دستی زنان، اختصاص یافته است.

گفتنی است که نخستین نمایش‌گاه فرآورده‌های کشاورزی به منظور ترغیب کشاورزان کشور، در سال ۱۳۹۸ در بادام‌باغ کابل گشایش یافت که پس از آن، این نمایش‌گاه همه‌ساله از سوی وزارت زراعت برگزار می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: