شماری از باغ‌داران در پکتیا، می‌گویند که در سال روان، بیش‌تر محصولات سیب در این ولایت به دلیل آفت‌های نباتی از بین رفته است. به گفته‌ی آن‌ها، سیب‌ها روی درختان فاسد یا در برخی مناطق خشک می‌شوند.

منصور، باغ‌دار در شهر گردیز، مرکز پکتیا، می‌گوید که روزانه از هر ۱۰۰ کیلوگرام سیبی که برداشت‌ می‌کند، بیش از نیم آن فاسد است و او را متضرر کرده است. منصور، می‌افزاید: «از دارو استفاده کردم و چندین بار کود کیمیایی هم دادم؛ اما بازهم آفت به وجود آمده است. این مرض باعث افتادن سیب می‌شود و داخل سیب یک کرم وجود دارد؛ به همین دلیل از درخت می‌افتد. این جا از برخی مردم ۶۰ من/سیر و برخی دیگر ۴۰ من می‌ریزد. ما هر صبح چهار تا پنج بوجی سیب خراب جمع‌آوری می‌کنیم که ۲۰ تا ۳۰ من می‌شود.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

باغ‌داران در پکتیا، می‌گویند که موضوع شیوع و گسترش آفت‌های نباتی در باغ‌های شان را با ریاست زراعت، آبیاری و مالداری، شریک کرده اند؛ اما به گفته‌ی آن‌ها، این ریاست در باره‌ی پیش‌گیری و کنترل آن هنوز هیچ اقدامی نکرده است.

در همین حال، کارشناسان امور کشاورزی، می‌گویند که باید به باغ‌داران در زمینه‌ی پیش‌گیری از آفت‌های نباتی، آموزش‌های فنی داده شود.

محمدرییس مخلص، کارشناس امور کشاورزی، می‌گوید: «مهم‌ترین چیز برای باغ‌داران این است که باغ و دیگر محصولات، باید پاک بماند. هر چیزی که از سال قبل در باغ مانده است، باید خارج شود و در جایی که از باغ دور است سوزانده یا زیر خاک دفن شود.»

مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری پکتیا، نیز می‌گویند که آفت‌های نباتی نسبت به سال گذشته بیش‌تر شده و به حاصلات سیب در این ولایت آسیب رسانده و کشاورزان را بسیار متضرر کرده است. آن‌ها، می‌افزایند که در زمینه‌ی پیش‌گیری از آفت‌ها به باغ‌داران آموزش و در باره‌ی حفاظت از باغ‌ها، به آن‌ها مشوره داده می‌شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سنگرمل، مدیر عمومی باغ‌داری در ریاست زراعت پکتیا، می‌گوید که برای کنترل آفت‌ها در نخست باید از روش‌های بیولوژیکی استفاده شود و اگر نتیجه‌بخش نبود، سپس از داروهای کیمیایی استفاده کنند. «ما همیشه به باغ‌داران توصیه می‌کنیم همیشه از روش‌های فیزیکی و مکانیکی استفاده کنند، اگر بیماری‌ها کنترل نشد، به عنوان آخرین راه می‌توانند از دارو استفاده کنند؛ یعنی در اولین قدم از شیوه‌های فیزیکی مانند مرچ، پیاز، سیر و برخی چیزهای دیگر در کنار محصول برای کنترل بیماری استفاده کنند.»

باغ‌داران در پکتیا، می‌گویند که باغ‌داری تنها منبع درآمد شان است که امسال به دلیل آفت‌های نباتی، بیش‌تر حاصلات شان از بین رفته است و با چالش‌های اقتصادی زیادی روبه‌رو شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: