شماری از باغ‌داران در پکتیا، می‌گویند که امسال، شیوع آفت کرم نباتی سبب ازبین‌رفتن محصولات شان شده و آن‌ها را زیان‌مند کرده است.

باغ‌داران در پکتیا، می‌افزایند که کرم نباتی «مغزخوار»، بیش‌تر به حاصلات و پوست درختان سیب آسیب می‌رساند.

بهایی‌جان، باغ‌دار در شهر گردیز، مرکز پکتیا، می‌گوید که در سال‌های گذشته از باغ‌های خود حدود ۳۰۰ سیر سیب جمع‌آوری می‌کرد؛ اما امسال شیوع آفت کرم نباتی ۸۰ درصد محصولاتش را از بین برده است. او می‌افزاید: «این یک مرضی است که باعث ریزش میوه‌ی سیب می‌شود. عصر یک رقم و صبح وقتی که به باغ می‌آییم، به گونه‌ی دیگر است. این کرم سبب می‌شود که پوست درخت نیز آسیب ببیند و سبب ریزش میوه می‌شود.»

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

باغ‌داران در پکتیا، می‌گویند که تا کنون در باره‌ی باغ‌داری مدرن به آن‌ها آگاهی‌دهی نشده است و نیز توان فراهم‌کردن دارو و پیش‌گیری از آفت نباتی را ندارند. باغ‌داران، می‌افزایند که چندین بار این مشکل را با ریاست زراعت، آبیاری و مالداری پکتیا در میان گذاشته اند؛ اما نتیجه‌بخش نبوده است.

کارشناسان امور کشاورزی، می‌گویند که گاهی درختان به دلیل ناسازگاری با آب‌وهوا، رشد نمی‌کند.

محض‌الله توتاخیل، کارشناس امور کشاورزی در پکتیا، می‌گوید که باغ‌داران باید از نهال‌هایی استفاده کنند که در همان محیط قرار داشته است. او می‌افزاید: «من همیشه به باغ‌داران توصیه می‌کنم که وقتی در فصل خزان ۶۰ درصد برگ درختان می‌ریزد، از اسپری یوریا استفاده کنند؛ یعنی یک کیلوگرام یوریا را در ۲۰ لیتر آب بریزند و حل کنند و درخت را خوب بشویند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری پکتیا، هرچند در باره‌ی مقدار زیان‌ها در اثر آفت کرم نباتی چیزی نگفته اند؛ اما تأکید می‌کنند که تلاش دارند در باره‌ی آبیاری منظم، روش‌های مبارزه با آفت‌ها و بیماری‌های نباتی و هم‌چنان روش‌های درست داروپاشی درختان، به باغ‌داران در این ولایت، آموزش دهند.

سنگرمل، مدیر عمومی باغ‌داری ریاست زراعت پکتیا، می‌گوید: «تیم حفاظت نباتات در خدمت مردم است و برای نظارت همیشه به ساحه می‌روند. هر سال برای کاهش یا ازبین‌بردن افت‌ها و امراض نباتی ورکشاپ‌هایی را دایر می‌کنیم. تیم حفاظت نباتات این ریاست، به باغ‌داران آموزش داده اند که چه گونه دارو تهیه کنند.»

بر اساس معلومات ریاست زراعت پکتیا، اکنون تنها در شهر گردیز، مرکز پکتیا، دو هزار و ۸۳۰ جریب باغ سیب وجود دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: