شماری از باغ‌داران در سمنگان، می‌گویند که در سال روان، به دلیل سرمای شدید در زمستان سال گذشته، آفت‌های گیاهی و درست رسیدگی‌نشدن به باغ‌ها، حاصلات میوه در این ولایت کاهش یافته است.

قیام، باغ‌دار در سمنگان، می‌گوید که امسال، باغ‌داران در این ولایت، به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانسته اند به باغ‌های شان درست رسیدگی کنند. به گفته‌ی او، ریاست زراعت، آبیاری و مالداری سمنگان، در این زمینه با آن‌ها هیچ گونه هم‌کاری نکرده است.

قیام، می‌گوید: «سردی زیاد آمد و دهقانان چیزی ندارند که کود بدهند و زمین را نگه‌داری کنند. مصرفش زیاد است اما حاصلش را ارزان می‌فروشیم. ما ۱۰ دفعه به ریاست زراعت مراجعه کردیم، از چند دفتر برای ما مکتوب دادند؛ ولی از طرف هیچ کسی هنوز به ما کمک نشده است.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

احمدشاه، باغ‌دار دیگری در سمنگان، می‌گوید که از نزدیک به دو سال به این سو، به دلیل بی‌توجهی ریاست زراعت این ولایت و کاهش کمک‌های نهادهای هم‌کار در زمینه‌ی باغ‌داری، باغ‌داران با مشکل روبه‌رو اند.

او می‌افزاید: «سابق دفترها زیاد بود که کمک و راهنمایی می‌کردند. فعلاً آن‌ها هم نیستند. در مجموع، کمک‌کننده به باغ‌داران هیچ نیست و آن قدر زیاد توجه ندارند به باغ‌داری و این که به دهقان‌ها کمک و راهنمایی شود.»

محمد، کارشناس امور کشاورزی در سمنگان، می‌گوید که به منظور رشد باغ‌داری و برداشت بهتر حاصلات میوه، در بخش‌های «نقشه‌کشی باغ‌ها، غرس نهال‌ها، سیستم آبیاری، شاخه‌بری، کنترل امراض و آفات»، به باغ‌داران و کشاورزان در این ولایت، آموزش‌های مسلکی ارائه کرده اند.

شماری از تاجران میوه در سمنگان، می‌گویند که باغ‌داران در این ولایت، بیش از نیمی از صندوق‌های میوه را با میوه‌ی خراب پر می‌کنند که به دلیل به‌فروش‌نرفتن آن، متضرر می‌شوند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، عبدالخلیل کریمی، آمر زراعت ریاست زراعت، آبیاری و مالداری سمنگان، می‌گوید که همه‌ساله به منظور نگه‌داری از باغ‌ها و جلوگیری از زیان‌های ناشی از تغییرات اقلیمی، با کشاورزان و باغ‌داران در این ولایت، هم‌آهنگی و هم‌کاری داشته اند.

او می‌افزاید: «امسال پندک‌های میوه در فضای آزاد ماند و به یک بارگی سردی بسیار بالا رفت و آن‌ها را خنک زد. دو میوه‌ی بادام و انگور که بسیار مشهور و زیاد هم است، تقریباً ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است.»

در سال روان، تغییرات اقلیمی، نبود سردخانه‌های معیاری برای نگه‌داری میوه‌ها و به‌فروش‌نرفتن محصولات، سبب کاهش حاصلات میوه و متضررشدن باغ‌داران در ولایت‌های مختلف شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: