هم‌زمان با بی‌توجهی مردم در استفاده از کمربندهای ایمنی در مسافرت‌های درون‌شهری و بیرون‌شهری، مسئولان ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گویند که میکانیزم و وسایل آگهی‌دهی برای استفاده از کمربندهای ‌ایمنی را در اختیار ندارند.

عبدالودود خیرخواه، مدیر پلان و پالیسی ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گوید که برای عمومی‌کردن استفاده از کمربندهای ‌ایمنی، در کنار نبود پالیسی مشخص، این ریاست صلاحیت جریمه‌ی رانندگان را نیز ندارد.

او می‌افزاید: «جرایم ترافیکی در امارت اسلامی کامل از بین رفته است. در شریعت اسلامی، گرفتن پول یا جریمه مردود دانسته شده است. پلیس ترافیک فعلاً صلاحیت مواخذه‌ی جرایم مالی بر روی جاده‌ها را ندارد. شرایط آگهی‌دهی و میکانیزم‌های آگهی‌دهی را پلیس ترافیک در دسترس ندارند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین‌حال، شهروندان و رانندگان موترهای شهری نیز مسئولان را مقصر می‌دانند و می‌گویند که پلیس ترافیک، استفاده از کمربندهای ‌ایمنی را جدی پی‌گیری نمی‌کند و مردم نیز آن را جدی نمی‌گیرند .

شاه‌آغا، راننده در شهر کابل، می‌گوید که آنان مجبور اند در هر مسیر دست‌کم پنج مسافر را انتقال دهند؛ در حالی ‌که موتر شان، تنها سه کمربند ایمنی دارد.

به گفته‌ی این راننده، مردم در استفاده از کمربندهای ‌ایمنی بی‌توجهی می‌کنند و پلیس ترافیک باید به این معضل رسیدگی کند.

عبدل، دیگر راننده در شهر کابل، نیز می‌گوید که مسافران و پلیس ترافیک هر دو باید در استفاده از کمربندهای ایمنی توجه کنند.

در همین حال، شماری از شهروندان، نیز می‌گویند که بیش‌تر مردم در باره‌ی استفاده از کمربندهای ایمنی آگاهی کافی ندارند.

نوید‌الله، باشنده‌ی شهر کابل، می‌گوید که به دلیل بی‌توجهی پلیس ترافیک، مردم در استفاده از کمربندهای ‌ایمنی سهل‌انگاری می‌کنند.

به گفته‌ی او، اگر پلیس ترافیک در این زمینه جدیت به خرج بدهد و متخلفان را جریمه کند، مردم نیز از کمربندهای ایمنی استفاده خواهند کرد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

از سوی دیگر، کارشناسان نیز می‌گویند که بی‌توجهی در استفاده از کمربندهای ‌ایمنی، سبب افزایش تلفات رویدادهای ترافیکی می‌شود.

محمدنواب صافی، مدیر کنترل و مراقبت ریاست عمومی پلیس ترافیک وزارت امور داخله، می‌گوید: «بیش‌تر حادثه‌های ترافیکی به خصوص در جاده‌های عمومی، در اثر همین نبودن کمربند ایمنی به مردم آسیب می‌رساند. اگر بخواهیم قانون و نظم شهری را پیاده کنیم، یگانه راه به پای ایستادکردن ملی‌بس‌های شهری ا‌ست.»

شهروندان در حالی از بی‌توجهی پلیس ترافیک در استفاده از کمربندهای ایمنی شکایت می‌کنند که فرهنگ استفاده از کمربند ایمنی تا کنون در میان شهروندان نهادینه نشده است و بیش‌تر شهروندان به آن اهمیت نمی‌دهند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: