شام‌ سه‌شنبه، ۱۶ جوزا، صدای آژیر موترهای نیروهای امنیتی پاکستان هنگام گشت‌زنی در گوشه‌ای از شهر اسلام‌آباد، مکانی که مهاجران افغان در آن جا زندگی می‌کنند، با برهم‌زدن آرامش ساکنان این منطقه، سبب می‌شود که شماری از آنان با شنیدن صدای این موترها فرار کنند و مجبور ‌شوند تا شب را با ترس بازداشت‌شدن از سوی پلیس، به گونه‌ی پنهان در جاده‌ها بگذرانند و شماری هم که مجال گریز را نمی‌یابند، در دام پلیس بیفتند.

در همین حال، یکی از مهاجران افغان در شهر اسلام‌آباد، به شرط حفظ هویتش، به سلام‌وطندار می‌گوید که شب گذشته، پس از هجوم پلیس به محل زندگی شان، مجبور به فرار شده و شب را با خانواده و کودکان خردسالش در جاده‌ها گذرانده است. او، با روایت از وضعیت شهروندان افغانستان در پاکستان، می‌گوید که مدت ویزای شان به پایان رسیده‌ و تا کنون موفق به تمدید آن نشده اند. او، می‌افزاید: «فامیل من هم‌راهم بود و چند فامیل افغان دیگر هم با ما یک جا شدند. آن‌ها هم ویزا نداشتند. هر کس پراکنده بود و به هر طرف فرار می‌کرد و در کوچه‌ها و سر گِل و جغل بودند تا پلیس آن‌ها را نگیرد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در سوی دیگر اما شماری از این مهاجران که فرصت فرار را نیافته و از سوی پلیس بازداشت شده اند، می‌گویند که مجبور شده‌ اند برای رهایی شان، به پلیس پاکستان پول پرداخت کنند.

رؤیا شیرزاد، یکی از شهروندان افغان در پاکستان که تا نیمه‌شب گذشته با پسر خردسالش در نظارت پلیس پاکستان بود، می‌گوید با این که خودش شب گذشته رها شده؛ اما آنان تا کنون برای رهایی پسرش موافقت نکرده و در قبال رهایی پسرش، از او پول خواسته ‌اند.

رؤیا، می‌افزاید: «هم‌کاران من در شفاخانه‌ای که در پاکستان کار می‌کنم و خبرنگاران افغان هم زیاد تلاش کردند و به پلیس گفتند که این خودش یک قابله است و به مردم خدمت می‌کند، رهایش کنید؛ همین باعث شد که مرا ساعت ۲:۳۰ دقیقه‌ی بامداد رها کردند. خیلی تلاش کردم تا بچه‌گکم که هنوز خرد است و مریض هم بود، را رها کنند؛ اما نکرده اند.»

همین گونه، منیژه کاکر، فعال حقوق بشر و وکیل مدافعی که برای رسیدگی به پرونده‌های مهاجران افغان که در پاکستان بازداشت می‌شوند، کار می‌کند، به سلام‌وطندار می‌گوید که از دو هفته به‌ این سو، روند بازداشت مهاجران در این کشور شدت گرفته است.

او، می‌افزاید که بیش‌تر این بازداشت‌ها از سوی پلیس پاکستان، به دلیل اخاذی انجام می‌شود. منیژه کاکر، می‌گوید: «برخی‌ها مدرک هم دارند و مدت مدرک شان در آخر ماه جون ختم می‌شود؛ اما با آن هم، پلیس آن‌ها را دست‌گیر و به این دلیل که از آن‌ها پول بگیرند، آنان را به تکلیف می‌کنند.»

مسئولان کنسول‌گری امارت اسلامی در شهر کراچی پاکستان، نیز می‌گویند که روند بازداشت مهاجران در این کشور، ادامه دارد و آنان تلاش دارند تا با گفت‌وگو با مقام‌های پاکستانی، به این وضعیت رسیدگی کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

عبدالجبار تخاری، سرکنسول امارت اسلامی در شهر کراچی، به سلام‌وطندار می‌گوید: «در نتیجه‌ی تلاش امارت اسلامی، تا کنون دو هزار و ۳۶۷ [مهاجر] به شمول زنان و اطفال/کودکان، رها شده و به وطن برگشته اند؛ اما هنوز بیش از ۳۰۰ تن در زندان‌های پاکستان به سر می‌برند.»

گفتنی است که بیش‌تر مهاجران افغان در پاکستان، کسانی اند که در انتظار انتقال به کشورهای اروپایی و امریکایی، در این کشور به سر می‌برند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: