حکومت پاکستان پیش از این، به مهاجران افغانی که مدرک قانونی ندارند یا زمان ویزای شان به پایان رسیده است، تا ۳۱ دسمبر ۲۰۲۲ مهلت داده بود که ویزای شان را تمدید کنند، یا از این کشور بیرون شوند؛ در غیر این، با برخورد قانونی روبه‌رو خواهند شد.

هم‌زمان با پایان این مهلت و بازداشت مهاجران از سوی پلیس پاکستان، فعالان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران، از وضعیت بد مهاجران افغان در این کشور شکایت دارند.

در همین حال، جلیل‌احمد نظری، روزنامه‌نگار افغانی که در پاکستان به سر می‌برد، می‌گوید که مهاجران افغان در پاکستان با مشکلات بسیاری روبه‌رو اند و نبود قانون مشخصی برای مهاجران در این کشور، از مهم‌ترین چالش‌های فراراه مهاجران است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او، به سلام‌وطندار می‌گوید: «مشکلات مهاجران در پاکستان زیاد است و هر کسی، وقتی از خانه‌ی خود بیرون می‌شود، طبیعی است که با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود؛ اما عمده‌ترین مشکلات مهاجران افغان در پاکستان، نبود قانون مهاجرت در این کشور، بدرفتاری و اخاذی پلیس با مهاجران از عمده‌ترین چالش‌های مهاجران است.»

از سویی هم، نجیب حبیبی، فعال حقوق بشر و مسئول گروه مدنی افغانستان در پاکستان، می‌گوید که مهاجران افغان بیش‌تر در شهرهای کراچی و پیشاور با مشکل روبه‌رو اند.

او می‌افزاید: «مهاجرین افغان در پاکستان به ویژه در شهرهای پیشاور و کراچی با بیش‌ترین چالش‌ها روبه‌رو هستند و زنان و کودکان در زندان اند و حتا فامیل‌های افغان که اسناد نیز دارند، در اسلام‌آباد با اخاذی پلیس پاکستان روبه‌رو می‌شوند.»

همین گونه، جمعه‌خان پویا، روزنامه‌نگار افغان، می‌گوید که پاکستان با زیرپاگذاشتن کنوانسیون بین‌المللی ژنو و پروتکل الحاقیه‌ی ۱۹۶۷ در بخش حقوق مهاجران، حقوق مهاجران را نادیده می‌گیرد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

با این حال، عبدالمطلب حقانی، سخن‌گوی وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان، از تلاش‌ها برای حل مشکلات فراراه مهاجران افغان در پاکستان خبر می‌دهد.

او می‌افزاید: «برای رفع این مشکل، وزیر مهاجرین با سفیر پاکستان صحبت کرده است. کسانی که اسناد قانونی دارند، آزاد شده اند و کسانی که غیرقانونی اند، در تلاش اند تا مراحل قانونی را طی کنند.»

گفتنی است که پس از سقوط جمهوری، شمار بسیاری از شهروندان افغانستان به پاکستان مهاجر شدند؛ مهاجرانی که با بیش‌ترین مشکلات زندگی روزمره‌ی شان را به پیش می‌برند و در شماری موارد، با اخاذی از سوی پلیس پاکستان، بازداشت و زندانی‌شدن روبه‌رو اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: