امارت اسلامی در جریان دو سال گذشته، بیش ‌از هر بخشی توجه و تمرکز ویژه‌ای به شکل‌دادن یک ارتش قوی داشته و با راه‌اندازی آموزش‌های کوتاه‌مدت به نیروهایش، آنان را وارد ارتش کرده‌ است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که شمار نیروهای آموزش‌دیده‌ی حکومت سرپرست امارت اسلامی، به بیش از ۱۰۰ هزار تن رسیده ‌است.

او هرچند رقم مشخصی از سقف تعیین‌شده‌ی تشکیلات نیروهای امنیتی که امارت اسلامی در نظر دارد، ارائه نمی‌کند؛ اما تأکید می‌کند که تلاش‌ها برای افزایش شمار این نیروها جریان دارد.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌افزاید: «حالا بیش‌تر از ۱۰۰ هزار نیروی تعلیم‌یافته‌ داریم، نصاب آن هم متعلق به وزارت دفاع ملی است. تلاش‌ها جریان دارد تا سقف تعیین‌شده باید تکمیل شود.»

ذبیح‌الله مجاهد، وضعیت ارتش حکومت سرپرست را از نگاه تجهیزات، رضایت‌بخش می‌داند و می‌گوید که امارت اسلامی تا چند سال آینده تجهیزات کافی برای نیروهای خود دارد.

سخن‌گوی امارت اسلامی اما تصریح می‌کند که نیروهای حکومت سرپرست در درازمدت برای تجهیزات بیش‌تر نیازمند ایجاد کارخانه‌های سلاح‌سازی در داخل کشور اند.

او می‌افزاید: «در درازمدت، بلی ما نیازمند فابریکه‌های/کارخانه‌های سلاح‌سازی و به‌دست‌آوردن تسلیحات خوب و مدرن هستیم. این یک نیازمندی متداوم است، مثلی که کشورهای دیگر در این راستا پیش رفتند و به چیزهای خوبی دست‌رسی پیدا کردند؛ افغانستان هم باید هم‌چون یک کشور باشد. ما در این راستا طبق وضعیت اقتصادی کشور گام‌های خوب برداشتیم.»

آگاهان مسائل نظامی اما نسبت به تلاش‌های امارت اسلامی برای تشکیل یک ارتش مسلکی و معیاری در افغانستان در دو سال گذشته، تردید دارند. آنان، می‌گویند که حکومت سرپرست با گذشت دو سال، هنوز نتوانسته ‌است در کنار نیروهای امارت اسلامی یک ارتش منظم با حضور افراد بیش‌تر تشکیل دهد.

آگاهان، ایجاد یک ارتش مسلکی و معیاری را نیازمند نیروهای آموزش‌دیده و رعایت نظم‌وانضباط نظامی، می‌دانند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

اسدالله ندیم، آگاه مسائل نظامی، در این باره می‌گوید: «حکومت فعلی به رسمیت شناخته نشده‌ است. این مسئله تأمین سلاح و تأمین بعضی لوازمی که برای ترمیم سلاح‌های دست‌‌داشته با مشکل روبه‌رو می‌سازد، به خصوص در صورتی که با یک کشور دیگر به جنگ شوند، ضرورت به سلاح به وجود می‌آید.»

ثمر سادات، دیگر آگاه مسائل نظامی، نیز در این باره می‌گوید: «حکومت فعلی در دو سال گذشته ظرفیتی که باید یک نیروی امنیتی و دفاعی یا یک پلیس و اردو/ارتش داشته باشد را نتوانست عملی کند. این که نیروهای شان باید از نظم خوب برخوردار بوده و از یک یونیفورم واحد و معیاری برخوردار باشند، نشدند.»

با این همه، به باور آگاهان، تا زمانی که امارت اسلامی از سوی جهان به رسمیت شناخته نشود، دست‌رسی حکومت سرپرست به بازار جهانی سلاح برای تجهیز نیروهای امنیتی امکان‌پذیر نخواهد بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: