ممتاز زهرا بلوچ، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی پاکستان، روز گذشته در یک نشست خبری در اسلام‌آباد، پایتخت این کشور، مدعی شده که سلاح‌های به‌جامانده از نیروهای امریکایی در افغانستان، به دست‌رس گروه‌های هراس‌افکن قرار گرفته است و این ممکن تهدیدی را برای منطقه به شمول پاکستان ایجاد کند.

با این حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، گفته‌های ممتاز زهرا بلوچ را بی‌اساس می‌خواند و می‌گوید که هیچ فرد یا گروهی به سلاح‌های به‌جامانده از نیروهای امریکایی در افغانستان، دست‌رسی ندارد. او می‌افزاید که امارت اسلامی اجازه نمی‌دهد از خاک یا وسایل نظامی افغانستان، در برابر دیگر کشورها استفاده شود.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

سخن‌گوی امارت اسلامی، می‌گوید: «این گفته‌ها کامل بی‌اساس است. تمام سلاح‌ها ثبت و راجستر است، هیچ کسی به این سلاح‌ها دست‌رسی ندارد؛ به جز نهادهای مسئول. راه بیرون‌رفتن این سلاح‌ها وجود ندارد که کسی قاچاق یا خودسرانه استفاده کند. پاکستان نباید چنین اتهامات را وارد کند.»

در سوی دیگر، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی پاکستان، گفته که اسلام‌آباد نگرانی‌هایش در باره‌ی دست‌رسی گروه‌های هراس‌افکن به سلاح‌های به‌جامانده از نیروهای امریکایی در افغانستان را، با مقام‌های امارت اسلامی شریک کرده است.

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی اما می‌گوید که هیچ سندی مبنی بر قاچاق یا انتقال سلاح‌های به‌جامانده از نیروهای امریکایی از افغانستان به دیگر کشورها در دو سال گذشته، در دست نیست.

او می‌افزاید: «یک میل سلاح یا هم مرمی اجازه نیست که به شکل غیرقانونی استفاده شود. مشکلاتی که پاکستان درگیر آن است، موضوعات داخلی آن است، مربوط ما نمی‌شود. افغانستان خواهان صلح و ثبات در منطقه به ویژه کشورهای همسایه است و این به نفع همه جهت‌ها است.»

در همین حال، شماری از آگاهان مسائل نظامی، دست‌یافتن گروه‌های هراس‌افکن به سلاح‌های به‌جامانده از امریکا در افغانستان و قاچاق آن به بیرون از کشور را، بعید می‌دانند و می‌گویند که پاکستان با چنین اظهارنظرها، در پی وارد‌کردن فشار بر امارت اسلامی و امتیازگیری از کشورها است.

اسدالله ندیم، آگاه مسائل نظامی، در این باره می‌گوید: «این گفته‌ها جنبه‌ی تبلیغاتی و سیاسی دارد. از طرفی، پاکستان می‌خواهد یک‌سری خواسته‌های خود را یک‌جانبه بر امارت اسلامی بقبولاند. به همین خاطر، با استفاده از چنین مسائل، روی امارت اسلامی فشار می‌آورد.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

صادق شینواری، دیگر آگاه مسائل نظامی، نیز در این باره می‌گوید: «پاکستان می‌خواهد با چنین اظهارنظرها بهره‌برداری سیاسی و توجه جامعه‌ی جهانی را به خودش جلب کند که گروه‌های تروریستی به سلاح‌ها دست یافته اند و کمک‌ها را جلب کند. از سویی، می‌خواهد فشار وارد کند که توافقاتی که در دوحه صورت گرفته، عملی شود.»

گفتنی است که مقام‌های پاکستانی، بارها ادعا کرده اند که سازوبرگ‌های نظامی به‌جا‌مانده از امریکا در افغانستان، سبب نیرومند‌شدن گروه‌های هراس‌افکن شده؛ چیزی که همواره از سوی مقام‌های امارت اسلامی رد شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: