عبدالرحمان حبیب، سخن‌گوی وزارت اقتصاد، می‌گوید که هرچند حکومت سرپرست تلاش‌ دارد که وضعیت اقتصادی شهروندان بهبود پیدا کند؛ اما بسته‌ماندن سرمایه‌ی ارزی افغانستان و مشکلات بانکی، باعث شده که این تلاش‌ها نتیجه‌ی قابل ملاحظه‌ای به هم‌راه نداشته باشد. او، می‌گوید: «وضع تحریم‌ها، تأثیرات منفی خود را به جا گذاشته. از طرف دیگر، مسدودماندن سرمایه‌ی ارزی کشور که منحیث اعتبار تجارت کشور فکتور مهم در اقتصاد کشور است، بر اقتصاد کشور و تولید ناخالص داخلی کشور تأثیر داشته ‌است.»

در کنار انزوای سیاسی افغانستان و ازمیان‌رفتن ساختارهای سیاسی-حقوقی، فروپاشی اقتصادی نیز، از مهم‌ترین پیامدهای روی‌کارآمدن امارت اسلامی بوده که اثرهای زیان‌بار آن از دو سال به این سو، پیوسته روی زندگی روزمره‌ی شهروندان ادامه دارد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

کمیته‌ی بین‌المللی صلیب سرخ، به تازگی در گزارشی اعلام کرده‌ که تحریم‌های جهانی در برابر افغانستان، از علت‌های وخیم‌ترشدن وضعیت اقتصادی شهروندان این کشور است.

در دو سال گذشته، جهان در کنار تحریم مقام‌های امارت اسلامی، با ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به افغانستان، کوشیده که آسیب‌پذیری شهروندان از ناداری را کاهش دهد؛ اما این کمک‌ها، هرگز نتوانسته به بهبود وضعیت اقتصادی شهروندان کمکی بکند.

به باور برخی از آگاهان، روی‌کرد امارت اسلامی سبب شده، تا شهروندان عادی با اثرهای منفی تحریم‌های جهانی روبه‌رو شوند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

طارق فرهادی، آگاه سیاسی، می‌گوید که تحریم مقام‌های امارت اسلامی از سوی سازمان ملل متحد، باعث شده که شرکت‌های بزرگ به دادوستد تجاری و سرمایه‌گذاری در افغانستان، تمایلی نشان ندهد.

در سوی دیگر، نصیر رشتیا، آگاه اقتصادی، می‌گوید که امارت اسلامی بایستی برنامه‌ها و راه‌بردهای مهم اقتصادی را روی دست بگیرد، تا افغانستان از بحران اقتصادی کنونی بیرون شود.

این در حالی است که اخیراً گزارش‌هایی از کاهش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان که از طریق سازمان‌های بین‌المللی ارائه می‌شود نیز، نشر می‌شود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: