شماری از دانش‌جویانی که از دانش‌گاه کابل فارغ شده اند، از دریافت‌نکردن دیپلم شان گلایه دارند. این دانش‌جویان، می‌گویند که بارها برای گرفتن دیپلم شان به دانش‌کده‌های شان مراجعه کرده؛ اما به دلیل نبود ورق دیپلم نتوانسته اند این مدرک تحصیلی شان را دریافت کنند.

مرتضا که سال گذشته از دانش‌کده‌ی ژورنالیزم دانش‌گاه کابل فارغ شده است، می‌گوید که دریافت‌نکردن دیپلمش سبب شده است که او نتواند به بورسیه‌های تحصیلی کشورهای دیگر ثبت نام کند. او می‌افزاید: «چندین بار به پوهنزی/دانش‌کده رفتم، می‌گویند ورق نیست یا توزیع دیپلم از سوی وزارت تحصیلات عالی تا امرثانی بند است.‌ اسنادی دیگر که داریم، زیاد مشکل را حل نمی‌کند؛ به همین خاطر نمی‌توانم برای ادامه‌ی تحصیل به بورسیه ثبت نام کنم؛ چون سند معتبر تحصیلی ندارم.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

ویس‌احمد که از دانش‌کده‌ی زبان و ادبیات دانش‌گاه کابل فارع شده است، می‌گوید که چندین فرصت کاری را به دلیل نداشتن دیپلم از دست داده است. او می‌افزاید: «یک سال می‌شود فارغ شده‌ام، چندی پیش رفتم گفتند که ورق نیست. این نشان می‌دهد که من به خاطر اسناد تحصیلی خود ماه‌ها یا سال‌ها منتظر باشم. این برایم بسیار مشکل خلق کرده است، نمی‌توانم کار پیدا کنم.»

از سویی هم، شماری از دانش‌جویان دختر، نیز می‌گویند که پس از بسته‌شدن دانش‌گاه‌ها به روی دختران، نتوانسته اند مدرک‌های تحصیلی به ویژه دیپلم شان را دریافت کنند. مروه، دانش‌جویی که سال گذشته از دانش‌کده‌ی حقوق دانش‌گاه کابل فارغ شده است، می‌گوید: «چون دختران بدون محرم اجازه ندارند، پدرم می‌رود از ماه حمل تا کنون به دنبال دیپلم من است.‌ چند بار رفته؛ ولی نتوانسته اسنادم را به دست بیاورد. این اسناد نتیجه‌ی زحمت‌های چندساله‌ام است.»

این دانش‌جویان خواهان حل این مشکل از سوی وزارت تحصیلات عالی اند. صنم، دانش‌جوی فارغ‌شده از دانش‌کده‌ی ژورنالیزم دانش‌گاه کابل، می‌گوید: «امید دارم که وزارت تحصیلات عالی این مشکل را حل کند؛ چون دانش‌جویان به اسناد تحصیلی شان نیاز دارند، برای کار یا بورسیه به ویژه دختران به اسناد شان نیاز دارند.»

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

با این حال، مسئولان در وزارت تحصیلات عالی، می‌گویند که روند توزیع دپیلم به دانش‌جویان جریان دارد و این وزارت در دو سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۵۲ قطعه دیپلم را توزیع کرده است. سلیمان شریفی، رییس بخش نشرات و ارتباط عامه‌ی این وزارت، می‌گوید: «بر اساس پیشنهاد مدیریت جنسی وزارت تحصیلات عالی و فیصله‌ی امور محصلان دولتی، یک بار به تمام پوهنتون‌ها/دانش‌گاه‌ها و مؤسسه‌های تحصیلی دولتی سهمیه ترتیب و دپیلم مورد ضرورت توزیع شده و این پروسه ادامه دارد. دختران هم می‌توانند دیپلم‌های شان را بگیرند.»

دانش‌جویان در حالی از دریافت‌نکردن مدرک‌های تحصیلی به ویژه دیپلم‌های شان گلایه دارند که بر اساس آمار پخش‌شده، سالانه بیش از ۳۶ هزار و ۶۰۰ دانش‌جو از دانش‌گاه‌های دولتی و بیش از ۱۷ هزار و ۶۰۰ دانش‌جوی دیگر از دانش‌گاه‌های خصوصی در سراسر کشور فارغ می‌شوند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: