در ادامۀ واکنش‌ها به بسته‌ماندن مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم، مسئولان «مکتب انتقادی کابل» امروز در یک نشست خبری در کابل، می‌گویند که آموزش حق شرعی و اسلامی دختران است و امارت اسلامی باید به آن توجه جدی کند.

رمزیه سعیدی، یک تن از اعضای این نهاد، می‌گوید که زنان و دختران افغانستان در دوره‌های مختلف از حقوق اساسی خود محروم شده‌اند. او می‌افزاید که بسته‌ماندن مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم و حذف زنان از جامعه، نشان می‌دهد که با حقوق آنان معاملۀ سیاسی شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

بانو سعیدی تأکید می‌کند که بر آموزش دختران نباید تجارت و از آن به‌عنوان بازار گرم زراندوزی به سیاست‌گران استفاده شود.

آی‌نور، عضو دیگر مکتب انتقادی کابل، از پیامدهای منفی بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه هشدار می‌دهد و می‌گوید که ادامۀ این وضعیت، دختران دانش‌‌آموز را در آیندۀ ناروشن قرار می‌‌دهد و به توسعۀ جامعه نیز آسیب می‌زند.

آی‌نور از امارت اسلامی می‌خواهد که هرچه زودتر دلیل قانع‌کننده مبنی بر ممنوعیت دختران از آموزش ارائه کند و در غیر آن، باید مکتب‌ها به‌روی دختران باز شود.

خواستیم دیدگاه مسئولان وزارت معارف امارت اسلامی را در این باره داشته باشیم، اما عزیزاحمد ریان، سخنگوی این وزارت، می‌گوید که جزئیات تازه دربارۀ بازگشایی مکتب‌های دخترانه ندارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

هم‌زمان با روی‌کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان، مکتب‌های به‌روی تمامی دختران در سراسر کشور بسته شد. پس از چند ماه مکتب‌های دختران پایین‌تر از صنف ششم باز شدند؛ اما از بازگشایی مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم هنوز خبری نیست.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: