ریاست معارف دایکندی، روز پنج‌شنبه، ۸ جدی، طی محفلی از دانش‌آموزان دختر و پسر ممتاز فارغ از صنف دوازدهم تقدیر کرد. مسئولان این ریاست گفته که امسال نزدیک به ۶۰۰۰ دانش‌آموز دختر و پسر، از مکتب‌های دایکندی فارغ شده اند.

رحمت‌الله مدثر، رییس معارف دایکندی، در این محفل با تأکید بر اهمیت آموختن علم گفته است که دانش‌آموزان فارغ از صنف دوازدهم نباید به فراغت شان از مکتب اکتفا کنند.

او افزوده است: «افغانستان نیازمند افراد تحصیل‌کرده است و دانش‌آموزان به آموختن علم به ویژه علوم دینی، توجه جدی داشته باشند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

از سویی هم، شماری از دانش‌آموزان در این محفل، ضمن قدردانی از تلاش‌های آموزگاران شان، از امارت اسلامی خواستند که دروازه‌های مکتب‌ها و مرکز‌های آموزشی را به روی همگان بازگشایی کند.

فاطمه محمدی، یک تن از دانش‌آموزان، در این محفل گفته است: «علم و دانش دو بال است که انسان با آن می‌تواند تا بیکران‌ها پرواز کند.»

او، بابت بازبودن مکتب‌های دایکندی به روی دختران و پسران این ولایت در سال آموزشی ۱۴۰۱، از مسئولان محلی قدردانی کرده و خواهان توجه بیش‌تر آنان به معارف دایکندی شده است.

فاطمه، در بخشی از سخنانش از حکومت امارت اسلامی خواسته است که دروازه‌های مکتب‌ها، مرکزهای آموزشی و دانش‌گاه‌ها را به روی دختران بازگشایی کند.

سیف‌الله رضایی، باشنده‌ی دایکندی، به سلام‌وطندار از برگزاری این گونه محفل‌ها قدردانی کرده و آن را در افزایش انگیزه‌ی دانش‌آموزان مهم خوانده است. او، خواهان ادامه‌ی چنین برنامه‌ها از سوی اداره‌ی محلی دایکندی شده است.

رضایی گفته است: «خواست من از حکومت این است که دروازه‌های مکتب‌ها، مرکزهای آموزشی و دانش‌گاه‌ها را به روی دختران باز کند؛ زیرا دختران نیز مانند پسران آینده‌سازان کشور اند و در نبود آنان، پیش‌رفت نیز در کشور نخواهد بود.»

با این حال، امین‌الله عبید، والی دایکندی، در این محفل ضمن قدردانی از تلاش‌های آموزگاران و دانش‌آموزان، گفته است که نباید فراغت از این مقطع آموزشی، پایان تلاش دانش‌آموزان در کسب دانش باشد. او خطاب به دانش‌آموزان گفته است: «به آموختن علم در مقاطع بالاتر ادامه دهید.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

والی دایکندی، در بخشی از سخنانش تأکید کرده است که بستن دروازه‌های مکتب‌ها نباید سبب دل‌سردی دانش‌آموزان دختر از درس‌های شان شود. او افزوده که امارت اسلامی در تلاش است تا شرایط مناسب را برای بازگشایی مکتب‌ها فراهم کند.

بر بنیاد آمارهای ارائه‌شده از سوی ریاست معارف دایکندی، امسال نزدیک به ۶۰۰۰ دانش‌آموز دختر و پسر از مکتب‌های این ولایت فارغ شده اند. دایکندی از معدود ولایت‌هایی است که دروازه‌های مکتب‌ها در آن به روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم بسته نشده است.

از دانش‌آموزان دختر و پسر ممتاز فارغ از صنف دوازدهم در دایکندی در حالی تقدیر می‌شود که با روی‌کارآمدن دوباره‌ی امارت اسلامی در کشور، مکتب‌های بالاتر از صنف ششم به روی دانش‌آموزان دختر بسته شده و به تازگی مرکزهای آموزشی و دانش‌گاه‌ها نیز به روی دختران تا زمان نامعلومی بسته شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: