مسئولان وزارت معارف امروز در برنامهٔ «حساب‌دهی دولت به ملت» در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت می‌گویند که این وزارت روی طرح مشخص بازگشایی مکتب‌‎های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم کار می‌کند.

عزیزاحمد ریان، سخنگوی وزارت معارف، در این نشست می‌گوید که این وزارت در زمینۀ بازگشایی مکتب‌های دخترانه به‌طور کافی کار کرده است و از نظر او، «بعضی پروسه‌ها یک سال نه؛ بل‌که سال‌ها زمان می‌برد.» او می‌‌افزاید که موضوع بازگشایی مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم، نیز کار یک روز و یک شب نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

سخنگوی وزارت معارف می‌گوید: «وزارت معارف در این بخش کافی کار کرده است، اما بعضی پروسه‌ها یک سال نه؛ بل‌که سال‌ها زمان می‌برد و موضوع مکاتب موضوع یک روز و یک شب نیست. افغانستان یک کشور فرهنگی‌ است که این‌جا زیاد مسائل موجود است و این‌جا جایی نیست که مفصل روی آن بحث کنیم.»

به گفتۀ مسئولان وزارت معارف، در سطح افغانستان ۱۷ هزار و ۷۸۰ مکتب موجود است که از این میان ۱۵ هزار و ۸۳ آن دولتی و ۲ هزار ۶۹۷ آن خصوصی‌ست. شمار مجموعی دانش‌آموزان مکتب‌ها در سراسر کشور به ۱۰ میلیون تن می‌رسد که ۶ میلیون آن را پسران و ۴ میلیون دیگر آن را دختران تشکیل می‌دهند.

مسئولان وزارت معارف شمار آموزگاران مکتب‌های افغانستان را ۲۴۲ هزار تن اعلام کرده که از این میان ۹۲ هزار تن آن زنان‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از سویی هم، کرامت‌الله آخوندزاده، معین تعلیمات اسلامی وزارت معارف، در این نشست می‌گوید آنان تاکنون ۲۰ هزار تن از عالمان دین را برای آزمون تثبیت سویه نام‌نویسی کرده‌اند که قرار است در ماه سنبله از آنان آزمون گرفته شود. به گفتهٔ او، پس از ختم این آزمون سند صنف دوازدهم و چهاردهم از سوی این وزارت و سند کارشناسی/لیسانس از جانب وزارت تحصیلات عالی به عالمان دین داده خواهد شد.

پس از گذشت یک سال از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، تاکنون هیچ میکانیزم مشخصی برای بازگشایی مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم وجود ندارد. با این حال، مسئولان امارت اسلامی بارها از بازگشایی مکتب‌های دخترانه سخن گفته‌اند؛ اما هنوز هم زمان مشخص بازگشایی مکتب‌های دخترانه در هاله‌یی از ابهام قرار دارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: