از امروز (پنج‌شنبه، ۲ حمل)، دانش‌آموزان مکتب‌ها سال‌ جدید آموزشی را آغاز کردند؛ اما هنوز هم دروازه‌های مکتب‌ها به روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم در کشور بسته است.

با این حال، در موج تازه‌‌ای از خواست‌ها مبنی بر آموزش دختران، سازمان عفو بین‌الملل و دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، دوباره این خواست را از امارت اسلامی مطرح کرده ‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل، با پخش اعلامیه‌ا‌ی به مناسبت آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان بدون حضور دختران، گفته که بازداشتن دختران از آموزش بیهوده ‌است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین‌ گونه، یوناما نیز با تأکید بر این که بیش از ۹۰۰ روز می‌شود دختران در افغانستان از رفتن به مکتب محروم اند، ادامه‌ی این محدودیت را به زیان آینده‌ی باثبات افغانستان خوانده‌ است.

در بیانیه‌ی یوناما در این باره آمده ‌است: «یوناما از مقامات حاکم می‌خواهد که به این ممنوعیت غیرقابل توجیه و آسیب‌رسان پایان دهند. آموزش برای همه برای صلح و رفاه ضروری است.»

این سومین سال پیاپی آموزشی است که این محدودیت در برابر دانش‌آموزان دختر در کشور تکرار می‌شود و امارت اسلامی به خواست‌ها برای پایان‌دادن به این محدودیت سکوت کرده‌ است.

فعالان حقوق زن، از این که امارت اسلامی به خواست‌های جهانی مبنی بر آموزش دختران تن دهد، ناامید اند.

حسنا رئوفی، فعال حقوق زن، در این باره به سلام‌وطندار می‌گوید: «خواست دوباره‌ی جهان از حکومت فعلی مبنی بر آموزش دختران، فکر می‌کنم گام‌های عملی نخواهد داشت؛ برای این که جهان دو سال است پافشاری دارد. وقتی هر سال تعلیمی آغاز می‌شود و متأسفانه دروازه‌های مکتب‌ها به روی دختران باز نشود و در این مورد حکومت خط روشنی ندارد، خود نشان‌دهنده‌ی این است که دروازه‌های مکتب‌ها به روی دختران بسته خواهد ماند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

امارت اسلامی پیش از این گفته بود روی طرحی کار می‌کند که بر بنیاد آن دختران بتوانند به مکتب بازگردند؛ اما نبود وضاحت درست در باره‌ی این طرح و پیش‌رفت‌ها در بخش کار روی این طرح، موردی است که انتقادهایی را به میان آورده‌ است.

طوبا رسولی، دیگر فعال حقوق زن، نیز در این باره می‌گوید: «حدود سه‌ سال است که حکومت سرپرست می‌گوید ما طرح داریم و بر اساس آن مکتب‌ها باز می‌شود؛ اما تا کنون نگفته که این چه گونه طرح است و چه وقت عملی خواهد شد.»

گفتنی است که در کنار ممنوعیت دختران از رفتن به مکتب‌، دو سال می‌شود که دروازه‌های دانش‌گاه‌ها به روی دانش‌جویان دختر نیز بسته ‌است. خواستیم دیدگاه امارت اسلامی را نیز در باره‌ی خواست‌ها برای آموزش دختران داشته باشیم؛ اما سخن‌گوی امارت اسلامی آماده نشد به پرسش‌های سلام‌وطندار در این باره پاسخ دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: