هم‌زمان با روز نخست ‌۱۴۰۳ خورشیدی، وزارت معارف حکومت سرپرست امارت اسلامی، سال جدید آموزشی را با نواختن زنگ مکتب، در لیسه‌‌ی امانی در شهر کابل آغاز کرد. وزارت معارف در حالی سال جدید آموزشی را آغاز می‌کند که مقام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های این وزارت از بازگشایی مکتب‌ها به روی دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم چیزی نگفتند.

با این حال، در نخستین روز آغاز سال جدید آموزشی، به پای صحبت‌های چند تن از دانش‌آموزانی می‌نشینیم که تا هنگام به‌صدا‌درآمدن زنگ مکتب از سوی مقام‌های امارت اسلامی، به «امید» بازگشایی مکتب‌ها به روی شان بودند.

نازنین رضایی، یکی از این دانش‌آموزان است. او در حالی که بغض گلویش را فشرده، با نشان‌دادن بیک جدید و کتاب‌هایش که تازه پوش کرده است، می‌گوید: «پس از محرومیت طولانی، اما در سال جدید آموزشی امیدوار بودم که دروازه‌‌های مکتب‌ها باز شود؛ اما چنین نشد.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

نازنین، از حکومت سرپرست امارت اسلامی، می‌خواهد که به او و دیگر هم‌صنفانش اجازه دهد به مکتب بازگردند. «در صنف هفت درس می‌خواندم و امیدوار بودم که مکتب‌ها شروع می‌شود. ما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌خواهیم درس بخوانیم و از درس‌های خود پس نمانیم.»

حلیمه جعفری، دانش‌آموز صنف یازدهم در یکی از مکتب‌‌‌های دولتی در شهر کابل است. او می‌گوید که با به‌صدادرآمدن زنگ مکتب، بسیار خوش‌حال شد؛ اما بی‌حضور دانش‌آموزان دختر، از رفتن به مکتب دوباره ناامید شد. «امروز با نواختن زنگ مکتب منتظر بودیم که حکومت برای دختران بالاتر از صنف ششم اجازه‌ی رفتن به مکتب را بدهد تا بتوانیم درس‌های خود را ادامه بدهیم؛ اما ناامید شدیم.»

در همین حال، شماری از خانواده‌هایی که سه سال می‌شود‌ دختران شان از رفتن به مکتب محروم مانده اند، می‌گویند که با وجود آغاز سال جدید آموزشی، هنوز روشن نیست که دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم می‌‌توانند به مکتب بروند یا خیر.

رفیع‌الله بکتاش، می‌گوید که برای دخترش بیک مکتب، کتاب و کتابچه خریده بود تا او را به مکتب بفرستد؛ اما چنین نشد. او می‌گوید: «برای دخترم بیک، کتاب و کتابچه خریداری کرده بودم که در روز نخست سال جدید به مکتب برود؛ ولی متأسفانه چنین نشد.»

فضل‌هادی وزین که سرپرست خانواده‌ی دیگری است، می‌گوید‌ که از ادامه‌ی محرومیت دختران از آموزش، او و دیگر خانواده‌ها متأثر شده اند. «با آغاز سال جدید خورشیدی، از این که دختران از رفتن به مکتب محروم شده اند، خانواده‌ها غمگین و اندوهگین شده اند.»

از سویی هم، صدیق پتمن، معین پیشین وزارت معارف، می‌گوید که بازداشتن دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب، تأثیر منفی بر آینده‌ی کودکان می‌گذارد. «بازداشتن دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب، سبب می‌شود که بر کودکان در آینده تأثیر منفی بگذارد و بسته‌ماندن مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم، توجیهی ندارد. ما می‌خواهیم که مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز شود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

با این همه، مسئولان در وزارت معارف حکومت سرپرست، می‌گویند که به دلیل کار روی نصاب جدید آموزشی، دانش‌آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب بازداشته شده اند. صبغت‌‌الله وصیل، معین منابع و اداره‌ی وزارت معارف، می‌گوید که با حل این مسئله، مکتب‌ها به روی دختران باز خواهد شد.

او می‌افزاید: «وزارت معارف روی نصاب جدید آموزشی برای دختران بالاتر از صنف ششم کار می‌کند و همین دلیل بسته‌ماندن دروازه‌های مکتب‌ها به روی دختران شده است و زمانی که این موضوع حل شود، مکتب‌ها به روی دختران باز خواهد شد.»

زنگ مکتب، آهنگ زندگی است؛ آهنگی که با نواخته‌شدن آن، دانش‌آموزان پسر و دختر راهی مکتب می‌شوند؛ اما این زنگ، برای سومین سال پیاپی تنها برای پسران به صدا در می‌آید، نه دختران بالاتر از صنف ششم.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: