مسئولان وزارت معارف از برگزاری نشست عالمان دین برای بازگشایی مکتبهای متوسطه و لیسۀ دخترانه خبر میدهند. عزیزاحمد ریان، سخنگوی وزارت معارف، هرچند دربارۀ زمان دقیق برگزاری این نشست جزئیات ارائه نمیکند اما میگوید که این نشست بهزودی در کابل برگزار خواهد شد.
او این نشست را نتیجهبخش عنوان میکند و میافزاید که رفتن دختران به مکتب جنبۀ دینی و سنتی دارد، به همین دلیل عالمان دین با وضع شرایط جدید و مطابق شریعت اسلامی طرح بازگشایی مکتبهای دخترانه را نهایی میکنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
سخنگوی وزارت معارف ابراز امیدواری میکند که پس از برگزاری این نشست فعالیت مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم، از سر گرفته شود.
اما مرتضی خلیلی، کارشناس آموزش، به این باور است که آموزش دختران نیاز به بحث دینی ندارد و امارت اسلامی باید بدون بهانه، دروازۀ مکتبها را بهروی دختران باز کند.
او میافزاید: «کدام جنبۀ شرعی ندارد و نیاز به فتوای علما نیز ندارد. این یک مسألۀ انسانی است، خود امارت اسلامی این مسأله را میداند. امیدواریم به بهانۀ نشست علما این معضل نیز حل شود.»
صدیق پتمن، یکی دیگر از کارشناسان آموزش، نیز تأکید میکند که این نشست نباید تنها با شرکت عالمان امارت اسلامی برگزار شود و باید دیگر عالمان دین نیز در آن حضور داشته باشند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
آقای پتمن میافزاید که در این نشست باید برای بازگشایی مکتبها تأکید شود؛ «نه اینکه آنان تصمیم بستهشدن مکتبها را بگیرند و کشور را در انزوای ملی و بینالمللی قرار دهند.»
نشست عالمان دین برای بازگشایی مکتبها بهروی دختران بالاتر از صنف ششم، در حالی برگزار میشود که پیش از این عالمان دین در شماری از ولایتها خواهان اجازهدادن دختران برای ادامۀ آموزش از سوی امارت اسلامی شده بودند.