به‌دنبال بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم در کشور، امروز جمعی از نهاد‌های مدنی، حزب‌ها و شوراهای قومی در یک نشست خبری از امارت اسلامی خواستند که دربارۀ دلیل بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه، وضاحت بدهد. شرکت‌کننده‌گان این نشست می‌گویند که بسته‌ماندن این مکتب‌ها به لحاظ فرهنگی و اسلامی توجیه ندارد.

آنان بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه را ضایعۀ بزرگ می‌دانند و از امارت اسلامی می‌خواهند که هرچه زودتر مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم را بازگشایی کند.

در همین حال، شماری از استادان مکتب‌های دخترانه نیز در این نشست، تصمیم امارت اسلامی را تحمیل بر دختران می‌دانند و از امارت اسلامی می‌خواهند که در تصمیم‌گیری‌های بزرگ خواسته‌های مردم را در نظر بگیرد.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از سویی هم، منوره قریشی، یکی از دانش‌آموزان مکتب، حذف زنان از جامعه و محروم‌شدن دختران از مکتب را، ظلم علنی و غیراسلامی می‌داند و خواهان بازگشایی بی‌قیدوشرط مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم است.

او می‌گوید: «ما به چه ظلمی از درس پس مانده‌ایم؟ حذف زنان از جامعه و محروم‌شدن دختران از مکتب، ظلم علنی و غیراسلامی‌ست. لطفاً معارف را سیاسی نسازید، ما حق خود را می‌خواهیم، ما تعلیم می‌خواهیم.»

با این حال، شماری از فعالان حقوق زن از کم‌کاری سازمان‌های جهانی در برابر افغانستان شکایت دارند. مونسه مبارز، بنیان‌گذار «جنبش زنان مقتدر افغانستان»، سازمان‌های جهانی را متهم به سکوت در موضوع افغانستان می‌کند و می‌گوید که هم‌اکنون حفظ منافع جامعۀ جهانی در افغانستان سبب شده است تا سکوت اختیار کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

گفتنی‌ست که توماس وِست، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای افغانستان، اخیراً از امارت اسلامی خواسته است که به خواست‌های علمای افغانستان احترام بگذارد. با بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانۀ بالاتر از صنف ششم، علمای افغانستان در قطع‌نامه‌یی گفته بودند که بستن مکتب‌های دخترانه از سوی امارت اسلامی هیچ‌گونه توجیه شرعی ندارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: