پس از به‌قدرت‌رسیدن امارت اسلامی در اسد سال گذشته، شماری از افراد از جمله خبرنگاران که در افغانستان احساس امنیت نمی‌کردند، تلاش برای خروج از کشور را آغاز کردند.

هم‌زمان با این که شماری از کشورها در روند تخلیه از افغانستان، به خبرنگاران اولویت داده و درخواست پناهندگی آنان را به سادگی می‌پذیرفتند، سوء‌استفاده‌ها از نام خبرنگار نیز شروع شد.

حکیمی، خبرنگار در یکی از رسانه‌ی خصوصی در کابل، می‌گوید که از سال گذشته به این سو شمار زیادی از افراد به نام خبرنگار به خارج برده شدند و در کشورهای اروپایی، به آن‌ها پناهندگی داده شد؛ در حالی که آن‌ها خبرنگار نبودند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

حکیمی می‌گوید: «در زمان تخلیه کسانی از کشور خارج شدند که اعضای خانواده‌های شان رییس و مدیران اداره‌های دولتی یا رسانه‌ها بودند؛ حتا یوتیوبران نیز رفتند، وقتی ما لیست خود را می‌فرستیم، رد می‌شود.»

این در حالی است که در ۱۷ اکتبر سال روان، آلمان اعلام کرد که ماهانه یک هزار فرد زیر تهدید را از افغانستان بیرون می‌کند. بر اساس معلومات، بخشی از این برنامه به خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها اختصاص یافته است.

اسلام‌الدین احمدی، خبرنگار در یکی از رسانه‌های خصوصی در کابل، می‌گوید: «اکنون که آلمان فرصتی را به خبرنگاران اختصاص داده، بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا با پول اسناد جعلی بسازند و به نام خبرنگار از کشور خارج شوند. خواست ما این است که هیچ رسانه‌ای نباید این کار را بکند.»

نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) نیز، تأیید می‌کند که در یک سال گذشته از نام رسانه‌ها و خبرنگاران سوء‌استفاده شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

ظریف کریمی، رییس این نهاد، به سلام‌وطندار می‌گوید: «جعل‌کاری و سوء‌استفاده از نام خبرنگار، می‌تواند به اعتبار خبرنگاران لطمه وارد کند. نهادهای بین‌المللی باید در این زمینه توجه جدی کرده و از جعل‌کاری جلوگیری کنند.»

در همین حال، عبدالمعید هاشمی، معاون نخست انجمن خبرنگاران افغانستان، سوء‌استفاده از نام خبرنگاران را خیانت بزرگ و نابخشودنی می‌داند.

او می‌گوید: «هر کس، هر نهاد و هر سازمانی که به جز خبرنگار، افراد دیگری را به نام خبرنگار از کشور خارج کرده، خیانت بزرگی مرتکب شده است. من این کار سازمان‌های جهانی را نیز محکوم می‌کنم و اگر بعد از این چنین کارها ادامه پیدا کند، قابل نکوهش است.»

گفتنی است که پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، شماری از رسانه‌های آزاد در افغانستان تعطیل شده که در نتیجه‌ی آن، صدها کارمند رسانه‌ای بی‌کار و بیش‌تر شان مجبور شده اند کشور را ترک کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: