با این که مقام‌های امارت اسلامی همواره گفته اند که امکانات برای سرمایه‌گذاری در کشور فراهم است و از سرمایه‌گذاران نیز دعوت کرده اند که به کشور بازگردند؛ اما سرمایه‌گذاران داخلی از وضعیت موجود انتقاد می‌کنند و می‌گویند که پیش از دعوت سرمایه‌گذاران خارج از کشور، در نخست باید زمینه‌‌ی درست سرمایه‌گذاری به آنان فراهم شود.

ممتاز یوسف‌زی، تاجر و سرمایه‌گذار در بخش میوه‌های تازه، می‌گوید که پس از تحولات سیاسی پسین، گرفتن ویزا، تمدید گذرنامه، دست‌یابی به مواد خام، بازار فروش و مشکلات بانکی، بیش‌تر شده و زمینه‌ی سرمایه‌گذاری درست برای آنان فراهم نشده است.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

او می‌‌افزاید: «در دو سال اخیر پس از تحولات، بازارها فراهم نشده و مشکلات در قسمت ویزا و تمدید پاسپورت/گذرنامه است. تاجر نمی‌تواند اموال تولیدی خود را به بیرون ببرد. کسانی را که داخل افغانستان هستند، متأسفانه نمی‌توانند حمایت کنند. نخست باید زمینه به ما فراهم شود.»

احسان‌الله عالمی، دیگر سرمایه‌گذار در بخش تولید قالین، می‌گوید که پس از تحولات سیاسی در کشور و اعمال محدودیت‌های جاری، دیگر نمی‌تواند کالاهای خود را به گونه‌ی مستقیم به کشورهای منطقه و فرامنطقه صادر کند.

به گفته‌ی او، مواد خام مانند نخ و پشم به بیرون صادر می‌شود و آنان مجبور اند این مواد خام را با بهای بلندتر از دیگر کشورها وارد کنند.

در همین حال، آگاهان مسائل اقتصادی، می‌گویند که بی‌ثباتی سیاسی، اقتصادی و بانکی، بی‌میلی به سرمایه‌گذاری در افغانستان را بیش‌تر کرده است.

عبدالوافی نایب‌زی، آگاه مسائل اقتصادی، می‌گوید که افزون بر محدودیت‌های بانکی، بوروکراسی دست‌وپاگیر نیز سبب بی‌میلی سرمایه‌گذاران شده است. به گفته‌ی او، برای رفع این مشکل، طی مراحل اسناد باید الکترونیکی شود و نوسانات اقتصادی نیز از بین برود.

با این حال، آخوندزاده عبدالسلام جواد، سخن‌گوی وزارت صنعت‌وتجارت، می‌گوید که تمام سهولت‌ها و زمینه‌ها برای سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم است و چالش‌ها و موانع نیز برطرف شده است.

به گفته‌ی او، امنیت سرمایه‌گذاران تأمین است و آنان در هر نقطه‌ی کشور که بخواهند، می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند.

سلام‌وطندار را در تویتر دنبال کنید

او می‌افزاید: «اگر می‌خواهند مواد خام وارد کنند، ما به آن‌ها سهولت‌ها را ایجاد کرده‌ایم. برای ایجاد بازار، برای تمام اداره‌های ملی و داخلی امر داده شده است تا از تولیدات داخلی استفاده کنند.»

گفتنی است که در تازه‌ترین فراخوان حکومت از سرمایه‌گذاران، یک‌شنبه‌ی همین هفته، هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی در یک پیام صوتی‌ که در دومین نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه نشر شد، از سرمایه‌گذاران خواست به کشور بازگردند و در این جا سرمایه‌گذاری کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: