کمیتۀ بینالمللی نجات، با پخش گزارش تازهیی گفته است که سیستم/نظام صحی افغانستان در معرض فروپاشی قرار دارد و انتظار میرود بیش از ۹۰ درصد از مرکزهای صحی این کشور بسته شوند.
در گزارش آمده است که با رویکارآمدن امارت اسلامی، بسیاری از حامیان مالی بینالمللی، کمکهای مالی غیربشردوستانۀ خود را به افغانستان تعلیق و میلیاردها دالر دارایی این کشور را مسدود کردهاند. به نقل از گزارش، بدون این کمکها، بسیاری از مرکزهای صحی در افغانستان بسته و میلیونها تن در حالیکه با بحران گرسنهگی، قحطی و موج چهارم احتمالی کرونا روبهرو اند، از خدمات اولیه محروم شدهاند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
کمیتۀ بینالمللی نجات افزوده که در دو دهۀ گذشته، افغانستان برای پرداخت حقوق کارمندان از جمله کارمندن صحی، آموزگاران و ارایۀ خدمات عمومی ضروری به شدت به بودجه خارجی وابسته بوده است. در عین حال، حدود ۷۵ درصد از هزینههای عمومی دولت پیشین از منابع خارجی تأمین میشد و حدود ۳۰ میلیون شهروند افغانستان از طریق برنامۀ زیر مدیریت بانک جهانی، به خدمات صحی دسترسی داشتند.
این کمیته تأکید کرده است که اکنون انتظار میرود بیش از ۹۰ درصد از مرکزهای صحی این کشور بسته و میلیونها تن از مراقبتهای اولیه محروم شوند، همچنان شیوع بیماریهای ساری، سوءتغذیه و مرگهای قابل پیشگیری، شهروندان افغانستان را تهدید کند.
در گزارش این کمیته دربارۀ وضعیت اقتصادی افغانستان گفته شده است که تا اواخر سال ۲۰۲۱، نزدیک به نیمی از شهروندان افغانستان با بدترین ناامنی غذایی روبهرو بودند و ممکن است در اوایل سال روان میلادی، ۵۵ درصد با ناامنی غذایی حاد روبهرو شوند؛ از جمله نزدیک به ۹ میلیون نفر در سطوح اضطراری یعنی یک قدم تا شرایط قحطی قرار گیرند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
این کمیته تأکید کرده است که ناامنی غذایی در افغانستان در حالیکه این کشور با کمبود مواد غذایی، افزایش سریع بهای مواد اولیه و خشکسالی مداوم روبهروست، در سال ۲۰۲۲ عمیقتر و گرسنهگی، به بیجاشدن بیشتر منجر خواهد شد.
پیش از این نیز، نهادهای بینالمللی از فروپاشی اقتصادی افغانستان و نظام صحی این کشور هشدار داده و گفته بودند که اگر کمکهای فوری به این کشور نرسد، بدترین فاجعۀ انسانی در تاریخ رخ خواهد داد.