مسئولان محلی و کارمندان صحی ولسوالی‌های کوه‌دامن در شمال کابل از توقف عرضۀ خدمات صحی در این ولسوالی‌ها خبر می‌دهند. میربچه‌کوت، قره‌باغ، کلکان، استالف، گل‌دره‌، فرزه و شکردره از ولسوالی‌های هفت‌گانۀ کوه‌دامن در شمال کابل می‌باشند که از یک‌هفته به این‌سو به دلیل اعتصاب کاری پزشکان و کارمندان صحی این ولسوالی‌ها عرضۀ خدمات صحی در این ‌بخش‌ها، متوقف شده است.

خواجه محمدحنیف صدیقی، ولسوال قره‌باغ به سلام‌وطندار می‌گوید، پزشکان و کارمندان صحی این ولسوالی‌ها به دلیل پرداخت‌نشدن معاش و کاهش حقوق ماهیانۀ‌شان، دست از کار کشیده‌ و عرضۀ خدمات صحی را از یک هفته به این‌سو در تمامی مرکزهای درمانی ولسوالی‌های هفت‌گانۀ کوه‌دامن متوقف کرده‌اند.

عبدالغفور پوپلزی، ولسوال کلکان نیز می‌گوید که عرضۀ خدمات صحی در این ولسوالی‌ متوقف شده است.

آنان می‌گویند، تلاش دارند تا با تحقق خواست‌های پزشکان و کارمندان صحی کوهدامن، عرضۀ خدمات صحی در مراکز درمانی این ولسوالی‌ها از سر گرفته شود.

برخی از کارمندان مراکز درمانی در ولسوالی‌های هفت‌گانۀ کوه‌دامن می‌گویند، به علت این‌که از سه ماه به این‌سو معاش دریافت نکرده‌اند، اعتصاب کرده و از کار دست کشیده‌اند.

پزشکان و کارمندان صحی کوه‌دامن کاهش ۲۰ درصدی حقوق‌‌شان از سوی موسساتی که با آنان قرارداد دارند، نبود داروی کافی در بیشتر مراکز درمانی، استخدام‌نکردن کارمندان کمبود، قطع ترانسپورت، نبود مواد لوژستیکی و وسایل وقایوی را در شرایطی که موج سوم کرونا شیوع کرده از دیگر علت‌های اعتصاب کاری‌شان عنوان می‌کنند.

یک‌تن از مسؤلان این مراکز درمانی که نخواست هویتش فاش شود به سلام‌وطندار می‌گوید، تا زمانی‌که موسسات تطبیق‌کنندۀ S.D.O و O.D.C و وزارت صحت به خواست‌ها و مشکلات آنان رسیده‌گی نکنند، افزون بر ادامۀ توقف عرضۀ خدمات صحی به این موسسات نیز اجازۀ نظارت از مراکز درمانی کوهدامن را نمی‌دهند.

اما مسئولان وزارت صحت تنها تأخیر در پرداخت معاش کارمندان صحی کوه‌دامن را می‌پذیرند.

مسئولان وزارت صحت می‌گویند، این وزارت هیچ‌گونه دادوستدی با کارمندان مراکز درمانی از جمله پزشکان، نرس‌ها و کارمندان صحی در ولایت‌ها ندارد. به گفتۀ آنان خدمات درمانی توسط موسسات تطبیق‌کننده که با این وزارت قرارداد دارند و هزینۀ آن از سوی بانک جهانی پرداخت می‌شود، صورت می‌گیرد.

مسئولان این وزارت می‌افزایند که کارمندان صحی با امضای قرارداد با این موسسات به مراکز درمانی به کار استخدام می‌شوند.

دستگیر نظری، سخنگوی وزارت صحت، علت کاهش ۲۰ درصدی معاش کارمندان صحی از سوی موسسات تطبیق‌کننده در ۱۱ ولایت را نتیجۀ بررسی و نظارت این موسسات از شیوۀ کار، کارمندان صحی عنوان می‌کند. او می‌گوید، کارمندان صحی شاخص‌ها و معیارهای تعریف‌شده در عرضۀ خدمات درمانی را تکمیل نتوانسته‌اند و از همین‌رو بر بنیاد اصول کاری این موسسات، ۲۰ درصد معاش آنان، کم شده است.

با تلاش‌های زیاد دیدگاه مسئولان موسسات تطبیق‌کنندۀ  S.D.Oو  O.C.Dرا در این باره به دست آورده نتوانستیم.

گفتنی‌ست که با شیوع موج سوم کرونا و عید سعید فطر روشن نیست که اعتصاب پزشکان و کارمندان صحی ولسوالی‌های کوه‌دامن چه زمانی پایان خواهد یافت.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: