شماری از باشنده‌گان تخار از مبهم‌نویسی نسخه‌های پزشکان این ولایت انتقاد می‌کنند. به گفتۀ باشنده‌گان تخار، پزشکان درمان‌گاه‌های این ولایت به گونه‌یی نسخه می‌نویسند که تنها داروخانه‌های مشخص می‌توانند آن را بخوانند.

افزایش بهای دارو، میزان پایین خدمات صحی و مبهم‌نویسی نسخه‌های پزشکان از مسائلی‌‌اند که انتقاد باشنده‌گان تخار را برانگیخته است.

جلال‌الدین ایرکین، باشندۀ تخار با ابراز نگرانی می‌گوید که باشنده‌گان این ولایت با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. به گفتۀ او، داروخانه‌ها داروها را از پیش خودشان قیمت‌گذاری می‌کنند.

او می‌گوید: «مردم تخار با مشکلات بسیار هم‌چو ناامنی و مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. مریض‌داران نمی‌توانند همان ادویۀ لازمۀشان را از بازار بخرند. داروخانه‌ها داروها را از پیش خودشان قیمت‌گذاری ‌کرده‌اند. هیچ توجهی از سوی ریاست صحت تخار صورت نمی‌گیرد.»

سراج‌الدین مرادی، دیگر باشندۀ تخار هم با نگرانی از مبهم‌نویسی نسخه‌های پزشکان این ولایت می‌گوید که در شفاخانۀ ولایتی تخار بی‌واسطه و شناخت هیچ کاری انجام نمی‌شود.

او می‌گوید: «اگر یک مریض به شفاخانۀ ولایتی مراجعه می‌کند، اگر واسطه و شناخت نداشته باشد، ادویه که هیچ حتی تحویل گرفته نمی‌شود. به کسانی که ادویه یا معاینات‌شان انجام می‌شود، آن‌ها به واسطۀ شناخت قبلی کمک دریافت می‌کنند. نسخه‌هایی که در کلینیک‌های خصوصی نوشته می‌شود، به‌جز فارمسی/داروخانه خودشان کسی دیگر درست خوانده نمی‌تواند. این خیلی موضوع جدی‌ست.»

شماری از پزشکان تخار نیز مشکل مبهم‌نویسی نسخه‌ها را تأیید می‌کنند.

سیدمیرزا حبیب، یکی از پزشکان تخار می‌گوید که اصول نسخه‌نویسی همین است که باید خوانا نوشته شود.

آقای حبیب می‌گوید: «فیسی که از سوی وزارت صحت برای داکتران تعیین شده، برای داکتران معالج ۱۵۰ افغانی، برای داکتران متخصص ۲۰۰ افغانی و برای پروفسوران ۳۰۰ افغانی می‌باشد که ثابت است. اصول نسخه‌نویسی همین است که باید خوانا نوشته شود و هر داروخانه خوانده بتواند. کسانی که مبهم‌نویسی می‌کنند، تخلف می‌کنند. داروهای هر کمپنی قیمت متفاوت دارد. من برای هم‌کاران خود توصیه می‌کنم که در فیس‌شان تخفیف بیاورند و مردم فقیر اند و آن‌ها از هرنگاه به کمک نیاز دارند.»

سیدعبدالقیوم حیرت، رئیس صحت تخار مبهم‌نویسی نسخه‌های پزشکان را تخلف می‌خواند و از رسیده‌گی به این مشکل سخن می‌زند.

او می‌گوید: «نسخه‌های قیدی یک نگرانی است. من مشکلات مردم را درک می‌کنم، اکثریت‌شان را من خودم در جریان استم و یک داروخانه را که تخلف کرده بود، جریمه کردیم و کار خود را عملا آغاز می‌کنم و اصلاحات می‌آید. مردم باید با سکتور صحت هم‌کاری کنند.»

باشنده‌گان تخار اما می‌گویند که این وعده‌های مسئولان ادارۀ محلی چندان جنبۀ عملی ندارد و اصلاحات در بخش صحت هم شعاری بیش نیست.

مبهم‌نویسی نسخه‌های پزشکان از مشکلاتی‌ست که نه‌تنها نگرانی و انتقاد باشنده‌گان تخار را برانگیخته است؛ بل بسیاری از شهروندان نگران این مشکل‌اند.

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: