شماری از باشندگان ننگرهار، می‌گویند که اکنون در هر خانه‌ای در این ولایت، دو تا پنج تن به بیماری ملاریا مبتلا شده‌ و بیش‌تر خانواده‌ها توانایی درمان را نیز ندارند.

عامر، یکی از باشندگان شهر جلال‌آباد، مرکز ننگرهار، به سلام‌وطندار می‌گوید که حکومت برای کنترل ملاریا، باید به مردم پشه‌خانه توزیع کند.

زبیر، باشنده‌ی ولسوالی بهسود ننگرهار، می‌گوید که تقریباً همه اعضای خانواده‌اش به بیماری ملاریا مبتلا شده‌ اند و او از بردن بیماران به شفاخانه خسته شده است.

به گفته‌ی او، دارو روی بیماران اثر نمی‌گذارد و حکومت برای تأمین سلامت مردم، باید راه‌چاره‌ای بجوید.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مسئولان ریاست مبارزه با بیماری ملاریا در زون شرق نیز، تأیید می‌کنند که شمار مبتلایان به بیماری ملاریا در سال روان در ننگرهار ۵۰ درصد افزایش یافته است.

بر اساس آمار، شمار مبتلایان به این بیماری در ولسوالی‌های گوشته، مومندره، شینواری، بتی‌کوت، کامه، سرخ‌رود، بهسود و اچین ننگرهار چشم‌گیر است.

سیدعبدالله بریالی، مسئول ریاست مبارزه با ملاریا در زون شرق، می‌گوید: «ملاریا و دیگر بیماری‌های ساری در حوزه‌ی شرق افزایش یافته است. دلیل آن این است که در گذشته خشک‌سالی بود و اکنون بارندگی‌ است. دلیل دوم تغییر سیاسی بود که روی فعالیت‌ها در این جا تأثیر منفی گذاشت.»

به گفته‌ی او، در حال حاضر، توزیع دارو بین مردم کار سختی‌ است؛ اما در بسیاری از مناطق به مردم پشه‌خانه توزیع شده که می‌تواند میزان مبتلایان به ملاریا را کاهش دهد.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

آقای بریالی می‌افزاید؛ پشه‌خانه‌هایی که در سال‌های گذشته به مردم توزیع شده بود، بدون استفاده مانده است؛ در حالی‌ که مردم برای پیش‌گیری از ابتلا به بیماری ملاریا، باید از پشه‌خانه استفاده کنند.

ننگرهار در شرق افغانستان، از ولایت‌های هم‌مرز با پاکستان است که هوای آن در مقایسه با دیگر ولایت‌ها در بهار و تابستان گرم‌تر می‌شود و در نتیجه‌، خطر ابتلا به بیماری‌های فصلی در این ولایت افزایش می‌یابد.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: