مسئولان اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، از نهادهای بیرونی خواستار ازسرگیری کار ۳۲ پروژه‌ی ناتکمیل جامعه‌ی جهانی در بخش محیط زیست در افغانستان، شده اند.

مسئولان این اداره، امروز (دوشنبه، ۲۲ عقرب) در یک نشست خبری که در کابل برگزار شد، گفته اند که نهادهای بیرونی نباید به مسائل بشری، رنگ سیاسی بدهند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

حافظ عزیزالرحمان، سرپرست اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که نهادهای بیرونی، نباید جبران تأثیرات منفی تغییرات آب‌وهوایی را تنها بالای افغانستان بیندازند. او، می‌گوید: «صدا می‌کنیم بالای مؤسسه‌هایی که قبلاً در بخش محیط زیست کار می‌کردند، بازهم بیایند کار شان را آغاز کنند، این مسائل بشری و مربوط صحت است و نباید به آن رنگ سیاسی بدهند.»

از سویی هم، جلیل نقیب صدیقی، رییس ارزیابی و انکشاف پایدار اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، به سلام‌وطندار می‌گوید که توقف کار ۳۲ پروژه در بخش محیط زیست، شهروندان افغانستان به ویژه روستانشینان را متأثر کرده است.

او می‌افزاید: «۳۰ تا ۳۲ پروژه در اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست در حالت تعلیق است. فعلاً این توقف تأثیرات منفی برای افغانستان در بخش مدیریت آب، زراعت، جنگل‌کاری و منابع طبیعی گذاشته که اکثر از طرف اداره‌ی محیط زیست به دونرها داده شده بود و توقف آن در خشک‌سالی‌های اخیر و تغییرات اقلیم تاثیر داشته است.»

اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، هم‌چنان برای ارتقای ظرفیت مدیران تازه گماشته‌شده‌ی ۱۵ ولایت، در این اداره یک کارگاه آموزشی را زیر نام «پروسه‌ی ارزیابی اثرات محیط‌زیستی و اجتماعی» راه‌اندازی کرده است که سه روز ادامه می‌یابد. به گفته‌ی رییس ارزیابی و انکشاف پایدار اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، در این کارگاه آموزشی که امروز آغاز شد، ۳۲ مسئول اداره‌های حفاظت محیط زیست ولایت‌ها، اشتراک کرده اند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

محفوظ کوهستانی، رییس حفاظت محیط زیست پنجشیر، یکی از اشتراک‌کنندگان کارگاه آموزشی که در این نشست نیز حضور داشت، می‌گوید: «این برنامه برای ارتقای ظرفیت است، در رابطه به مسائل جوازدهی باید برای توزیع جوازنامه و فعالیت‌هایی که است، مطابق معیارها باید جواز بدهیم. فایده‌ی اصلی جلوگیری از آلودگی هوا و ساختن محیط زیست سالم است.»

اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، در حالی خواستار ازسرگیری کار ۳۲ پروژه‌ی ناتکمیل در بخش محیط زیست شده که پیش از این، سازمان ملل متحد، در باره‌ی تأثیرات منفی تغییرات آب‌وهوایی در افغانستان ابراز نگرانی و افغانستان را در جمع ۱۰ کشور با آسیب‌پذیری بیش‌تر از تغییرات آب‌وهوایی، عنوان کرده بود.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: