شماری از باشندگان کابل، با شکایت از افزایش آلودگی هوا در این شهر، می‌گویند که از بیش‌ترشدن میزان آلودگی هوا نگران اند. رفیع‌الله امینی که در کنار جاده‌ای در شهر کابل دست‌فروشی می‌کند، می‌گوید که افزایش آلودگی هوا او را بیمار کرده است.

او می‌افزاید: «خودم شخصاً که در بیرون کاروبار می‌کنم، بعضی اوقات در اثر آلودگی هوا چشم‌درد و گلودرد می‌شوم و این آلودگی که از غبار جور شده، باعث بیماری‌ام می‌شود.»

وحیدالله، دیگر باشنده‌ی کابل، می‌گوید تا چند روز دیگر آلودگی هوا به اندازه‌ای افزایش خواهد یافت که حتا نفس‌کشیدن به او سخت خواهد شد. او می‌افزاید: «آلودگی هوا بیش‌تر شده است و تا ۲۰ روز دیگر هم ممکن خراب‌تر و نفس‌کشیدن بسیار سخت شود.»

همین گونه، جمشید، باشنده‌ی ناحیه‌ی دوم شهر کابل، از اداره‌های مربوطه می‌خواهد که آلودگی هوا را کنترل کنند. او می‌گوید: «ما از مسئولان می‌خواهیم که فیلترها را کنترل کنند و بلندمنزل‌هایی که زغال‌سنگ استفاده می‌کنند، باید فیلترهای آن‌ها بررسی شود.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شماری از کارشناسان محیط زیست، افزایش جمعیت در شهر کابل، فعالیت پارک‌های صنعتی، خشک‌سالی، استفاده‌ی شهروندان از زغال‌سنگ و اشیای دودزا را، از عامل‌های عمده‌ی آلودگی هوا می‌دانند.

عبدالهادی اچکزی، کارشناس محیط زیست، از شهروندان می‌خواهد که در کاهش آلودگی هوا سهم بگیرند و از حکومت سرپرست نیز می‌خواهد با اصنافی که سبب آلودگی هوا می‌شود، برخورد قانونی کند.

این کارشناس، می‌گوید: «حکومت نظر به منابع خود، منازلی که استند یا فابریکه‌هایی که در پارک‌های صنعتی هستند را جریمه کند.»

با این حال، مسئولان در اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گویند که آلودگی هوا نسبت به دو ماه گذشته در کابل افزایش یافته است.

محمدبصیر امین، مسئول کنترل آلودگی‌ها و تجزیه‌ی آلودگی هوا در اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گوید که این اداره با هم‌کاری نهادهای دیگر تلاش می‌کند تا آلودگی هوا را کنترل کند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

او می‌افزاید: «در بعضی روزهایی که شمال یا باد نباشد، آلودگی هوا تا ۳۰۰ مایکروگرام هم ثبت شده و استندرد کیفیت هوا حد نرمال آن در افغانستان ۱۵۰ مایکروگرام تعیین شده است. ما تلاش می‌کنیم که آلودگی‌ها را با جابه‌جایی تیم‌های سیار خود در بخش‌های مختلف کابل کنترل کنیم.»

با این همه، مسئولان در شفاخانه‌ی انتانی کابل، می‌گویند که آلودگی هوا، گسترش بیماری‌های واگیردار را شدت می‌بخشد.

فریدالله عمری، پزشک در شفاخانه‌ی انتانی کابل، در باره‌ی پیش‌گیری از بیماری‌ها چنین می‌گوید: «زمانی که از خانه بیرون می‌شویم، باید از ماسک استفاده کنیم و اگر کسی به بیماری‌های تنفسی دچار می‌شود، باید در خانه هم ماسک بزند و لوازم شخصی شان از دیگران جدا شود.»

گفتنی است که پیش از این گزارش‌های زیادی در باره‌ی آلودگی هوای شهر کابل پخش و پایتخت کشور، یکی از آلوده‌ترین پایتخت‌های جهان خوانده شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: